Hlavní obsah

Střelkyně Kůrková: První bude obhajoba evropského titulu

Česká střelkyně Kateřina Emmons-Kůrková prožila krásné české Vánoce se svým americkým manželem a olympijským vítězem z Atén Mattem Emmonsem. V rodné zemi zůstane až do března, kdy ji čeká obhajoba titulu mistryně Evropy ve vzduchové pušce. „Absolvuji zřejmě i dva závody Světového poháru, ale ty budou především přípravou na olympiádu,“ řekla Právu obhájkyně olympijského bronzu.

Článek

Jaké byly české Vánoce s manželem, olympijským vítězem z Atén Mattem Emmonsem?

Krásné, české, se vším, co k nim patří. Mattovi se to moc líbilo. Ty loňské jsem s ním a jeho rodinou slavila ve Spojených státech.

Do kdy budete v Česku?

Až do mistrovství Evropy na přelomu února a března. Jako první vrchol sezóny mě čeká obhajoba titulu ve vzduchové pušce. Už začátkem ledna ale budeme společně s manželem střílet na Velké ceně Plzně. Matt odjede začátkem února zpátky do USA. Jejich olympijská příprava je pochopitelně situovaná do jiných lokalit. Do olympiády budeme odloučeni několikrát, na některých závodech se zase potkáme. Matt se připravuje na obhajobu olympijského zlata.

Jakou podobu bude mít olympijská příprava?

Před pár týdny byli čeští střelci na přípravě v Coloradu. Teď se k nim přidám doma. Výsledkově to není špatné. V USA se mi nedávno podařilo vyrovnat absolutní světový rekord v základním závodě, tedy 400 bodů. Do mistrovství Evropy ve Švýcarsku se věnuji hlavně vzduchové pušce. Chci se zúčastnit i předolympijské přípravy v Pekingu a víc se věnovat také malorážce, kterou bych měla na olympiádě střílet. Absolvuji zřejmě i dva závody Světového poháru, ale ty budou především přípravou na olympiádu, nevyšťavím se v nich. Vzduchovku také beru jako hlavní disciplínu, vždyť v Aténách jsem v ní získala bronz.

Upravovala jste přípravu vzhledem k olympiádě?

To není nutné, připravuji se normálně jako v jiných sezónách. Jen přibylo cestování přes Atlantický oceán, ale to zvládám.

Když se ohlédnete za končícím rokem 2007, co se vám vybaví?

Je toho hodně. Vyhrála jsem mistrovství Evropy ve vzduchovce. Dokončila školu. V létě jsme se vzali s Mattem a užili si krásnou dovolenou v rakouských Alpách. Byl to krásný rok.

Reklama