Hlavní obsah

Bauer září, nemá ho kdo zastavit

ASIAGO

Strach není na místě. Soupeři jsou v dáli, nejspíše jen sám ze sebe může mít obavy Lukáš Bauer ve finiši lyžařské Tour de Ski. Už v Novém Městě se málem připravil o pokračování ve famózním tažení za životním triumfem, který je při jeho velkolepé formě tak blízko. Balil zavazadla, chtěl vyklízet bojiště. Nelíbila se mu pravidla, či jejich nejasný výklad a vracení části prémií.

Článek

„Odjezd by pro mě znamenal sportovní ztrátu a také by mě to mrzelo kvůli servisu, práce kluků není tolik vidět, ale je výborná, přišla by vniveč,“ uznal nakonec sám vládce Tour, že je hloupost končit. A ve středu odpověděl další výhrou na klasické patnáctce.

„Lukáš je prostě citlivější. Kdysi ho diskvalifikovali po výhře v Umee, když jel nesprávným koridorem. A Nora za stejný přestupek v minulosti jen napomenuli. Cítí každou nespravedlnost, naštvalo ho i tohle,“ nedivil se trenér Miroslav Petrásek Bauerově reakci.

„Hlavní ale nejsou peníze za etapy, ale ten balík na konci v Itálii,“ snažil se mírnit nervozitu Jörg Capol, šéf běžeckého Světového poháru, a narážel na 150 tisíc švýcarských franků, které čekají celkového vítěze.

Petrásek: Náskok je luxusní

Dlouhý přejezd čekal lyžaře před pátečním pokračováním – sprintem v italském Asiagu. „Je to těžké, už toho mají všichni dost, ale dostávám zabrat i psychicky,“ vnímal Bauer stále větší nápor na nervy.

A co s fyzickou únavou? „Výklus, nebo vyjetí na lyžích, masáž, postel,“ nastiňoval relaxační část programu těchto dnů.

„Náskok je luxusní, dá se to dojít,“ čekal Petrásek pokračování v cestě za vítězstvím. Snad jen viróza, která by se od něj snesla na Bauera, by mohla komplikovat situaci.

Sprinterskou šestou etapu, poslední před dvěma závěrečnými ve Val di Fiemme, nehodlá Bauer pojmout odpočinkově. „Pro mě je to krátký rychlý trénink. Trať by mi měla vyhovovat více než při pražském sprintu, třeba se dostanu mezi třicítku pro vyřazovací souboje,“ přemítal Bauer.

Od 13 h vysílá část sprintu Eurosport.

Reklama