Hlavní obsah

Šperl Tour oželel, chystá tažení za moře

PRAHA

Jen u obrazovky v poklidu sleduje dění na trati. Mohl na ní být i on sám, leč místo na Milana Šperla v nabité české sestavě běžců na lyžích nezbylo. A to má medaili z mistrovství světa a štafetu přiblížil k nedávnému historickému triumfu v Davosu.

Článek

Nic platné. V Novém Městě i na dalších štacích prestižní Tour de Ski chybí. „Rozhodovalo se mezi mnou, Jirkou Magálem a Jakšíkem (Martinem Jakšem

– pozn. aut.), měli jsme zdravotní problémy, ale doktor nás všechny uschopnil, tak to musel rozhodnout trenér Petrásek,“ líčil, kterak se ocitl mimo hru. „Co mi zbylo jiného než to přijmout.“ „Potrénuju a zkusím Světový pohár v Kanadě,“ naznačuje další plány na brzké tažení za moře, leč bylo cítit, že ho absence mrzí více než cokoli jiného.

Jeho příběhy plné smůly už jsou tradiční. Po pověstné absenci na turínské olympiádě, kde ho funkcionář zapomněl nahlásit do štafety a připravil ji možná o medaili, ztratil šanci na další atraktivní start. Ani účast v prosincové zlaté štafetě v Davosu mu nepomohla. „Potřeboval jsem zajet dobrý individuální výsledek v Rusku a to se nepovedlo,“ připomněl předvánoční nevydařenou zastávku SP.

„Je to divné, mrzí mě to,“ necítil se ve své kůži u televize ještě v Novém Městě. Potrénoval tam, ale už nemířil do Prahy a zpět na Vysočinu jako konvoj Tour, ale na Boží Dar. „Budu tam trénovat,“ plánoval.

Atmosféra v nabitém týmu v ostrém boji o místa nehoustne. „Vůbec ne. A díky konkurenci se jezdí parádní výsledky. Snad to vyjde i mně,“ zadoufal. Už po prvních etapách nepochyboval o Bauerově vítězném tažení. „Slabší sprinty mu tolik výsledkově ublížit nemůžou,“ byl přesvědčen.

Reklama