Hlavní obsah

Bauer: Pořád platí, že se peru o nejlepší pětku

Hned v kvalifikaci skončily naděje Lukáše Bauera na postup do vyřazovacích bojů na Pražské lyži. Obhájce loňského triumfu v Tour de Ski zajel na holešovickém Výstavišti až osmačtyřicátý čas a mohl se jít chystat na přesun do Nového Města, kde se bude chystat na středeční pokračování seriálu. „Klasická patnáctka pro mě bude hodně důležitý závod.,“ líčil Bauer novinářům.

Článek

Jak se závodilo na Výstavišti?

Sníh se nestihl úplně spojit, na krajích byla trať rozbitější. Rozhazovalo to techniku, chvílemi jsem o hlubší sníh zakopával. Podmínky ale byly pro všechny stejné. Trať ale byla lepší než loni u Hradu, přece jen bylo znát, že je širší.

Závod skončil pro všechny české závodníky s výjimkou Aleše Razýma v kvalifikačních bojích. Jaký je váš další pražský program?

Čeká nás bleskový přesun. Servis musí rychle sbalit buňku a závodníci, kteří neuspěli v kvalifikaci, se přesunou na hotel a prakticky okamžitě odjíždějí směr Nové Město. Naštěstí neřídím. (smích)

Tour má v úterý první volný den. Jak jej strávíte?

Volno budu mít hlavně dnes odpoledne a zítra dopoledne. Zítra odpoledne nás už čeká lyžování na tratích v Novém Městě. Středeční patnáctka pro mě bude hodně důležitý závod.

Jak jste spokojený s vývojem seriálu?

Hodně pomohl nedělní výsledek, ověřil jsem si, že mohu závodit s nejlepšími. Cítím větší pohodu.

V úvodu vás limitovaly „chycené“ průdušky a i během rozhovoru hodně pokašláváte. Jaký je váš současný stav?

Čtyřikrát denně chodím na lékařskou prohlídku. Po té poslední bylo patrné zlepšení. Pořád platí, že se chci poprat o nejlepší pětku. Proto závodím i se zdravotním handicapem. Pokud by to po Novém Městě vypadalo, že nebudu moci zajet výsledek, nebo kdyby se můj stav zhoršil, tak bych odstoupil. Ale zatím to vypadá, že to vydržím.

Reklama

Související témata: