Hlavní obsah

Kouč Petrásek chválí Bauera, výkony ostatních ho neznepokojují

Pouze Lukáš Bauer drží prapor českého běžeckého lyžování na Tour de Ski, třebaže v úvodu sezóny se hovořilo o velkých šancích celého týmu hlavně při štafetě na únorovém mistrovství světa v Liberci. Nevýrazné výkony a stav ostatních závodníků však nevyvádějí kouče Miroslava Petráska z klidu.

Článek

"Až se všichni dají dohromady, věřím, že o tu medaili pojedeme," tvrdí Petrásek. Martin Koukal do Tour de Ski nenastoupil, protože stále hledá formu. Druhý nejlepší Čech Martin Jakš onemocněl, Dušan Kožíšek se zotavuje ze zranění. Milan Šperl, Aleš Razým a Jiří Magál jsou v celkovém pořadí Tour ve čtvrté desítce.

"V první štafetě jsme jeli o medaili, v druhé štafetě bez Lukáše zase, výkony kluků byly na začátku sezóny vynikající," připomněl Petrásek těsné čtvrté místo v Gällivare a šestou pozici v La Clusaz. "Do té doby bylo všechno v pořádku. Jakšík bude jezdit výborně, Dušan Kožíšek také, Jirka (Magál) taky jezdil dobře, i když se mu teď nedaří, Milan (Šperl) má stabilní formu," uvedl trenér.

Těší ho Bauerovy výkony. "Myslím si, že ztráta třináct sekund na prvního je výborná," komentoval Bauerovu pátou pozici ve středečním závodu na 15 km klasicky. "Lukáš hodně chtěl. Na mě dělal dojem, že jede, že lyžuje. Jel velmi dobrý závod, i když to úplně nevyšlo," chválil svého svěřence. "Pořád to v něm je. Každý rok je jiný," glosoval loňskou Bauerovu životní sezónu a upozornil na hlavní cíl - mistrovství světa v Liberci.

Bauer bude podle Petráska chtít útočit v italském Val di Fiemme, kam se seriál přesune po novoročním sprintu na Moravě. Závod na 20 km klasicky s hromadným startem bude plný bonifikačních sprintů. "Nic jiného nezbývá. Záleží ale, kde ta cílová meta sprintu bude, to bude rozhodovat," uvedl. Pokud pořadatelé dají prémii na rovinu, Bauer bude mít méně šancí. "Když to bude nahoře na kopci, to by možnost byla větší," dodal trenér.

Reklama