Hlavní obsah

Cyklokrosař Štybar po dvou triumfech v Belgii prohrál s Nijsem

Cyklokrosař Zdeněk Štybar navázal na dvě vítězství ze závěru minulého roku druhým místem v novoročním závodě seriálu Gazet van Antwerpen Trofee v Baalu. Vicemistr světa nestačil ve špičkové konkurenci pouze na domácí hvězdu Svena Nijse, který v Baalu bydlí a závod se koná jako jeho Grand Prix.

Foto: Petr Horník, Právo

Zdeněk Štybar

Článek

Belgičan Štybarovi oplatil těsnou úterní porážku z Loenhoutu, předtím český cyklokrosař dokázal vyhrát ještě Superprestige v dalším belgickém městě Diegemu.

Nijs se tentokrát vyhnul závěrečnému spurtu a Štybarův odpor zlomil v posledním kole. Ve stejném pořadí dokončili jezdci závod i před rokem, Nijs jej vyhrál už poosmé.

"Dnes se mi nejelo dobře. Kdybych chtěl vyhrát i do třetice, tak bych musel podat opět stoprocentní výkon. Ale Nijs jel na domácí trati výborně a pro mě bylo druhé místo maximem. V posledním kole jsem udělal dvě chyby a toho Sven dokázal s přehledem využít," řekl ČTK Štybar.

O stupně vítězů bojoval v Baalu také Radomír Šimůnek, ale nakonec v duelu se dvěma belgickými soupeři skončil čtvrtý za týmovým kolegou Nielsem Albertem a před Svenem Vanthourenhoutem. Domácím reprezentantům patřila i další tři místa v pořadí.

V závodě jezdců do 23 let skončil třetí Lubomír Petruš.

Cyklokrosový závod seriálu Gazet van Antwerpen Trofee v Baalu:
Elite: 1. Nijs (Belg.) 57:52, 2. Štybar (ČR) -7, 3. Albert (Belg.) -17, 4. Šimůnek (ČR) -19, 5. Vanthourenhout -22, 6. Wellens (oba Belg.) -28.
Pořadí po šesti závodech: 1. Nijs 205 bodů, 2. Wellens 168, 3. Štybar 161.
Do 23 let: 1. Walsleben (Něm.), 2. Baestaens (Belg.), 3. Petruš, ...8. Klouček (oba ČR).
Junioři: 1. Van Kessel (Niz.), 2. McDonald (USA), 3. De Bie (Belg.), ...10. Hník (ČR).

Reklama