Hlavní obsah

Synek přes zimu vyměnil vesla za lyžařské hůlky

Michal OsobaPrávo

Počasí na veslování venku v těchto dnech rozhodně není a u trenažéru se celé dny trávit nedají. A tak si stříbrný olympijský medailista na skifu Ondřej Synek zimu zpestřuje i jinými sporty. Nejraději na lyžích.

Článek

V prosinci se postavil na start RWE KSN cupu, kde si v kategorii osobností na novinářském šampionátu ve sjezdovém lyžování vedl zdatně, byť na obří slalom v podání skikrosaře Tomáše Krause se díval obdivně i on. „Já byl předtím na sjezdovkách tři dny, baví mě. I když mi na závodech připomínali, že narozdíl od veslování nemám startovat zády k trati,“ smál se.

Sjezdovky jsou sice zábavnější, ale víc času stráví na běžkách, které jsou součástí jeho objemové přípravy. „Byli jsme na nich v Livignu, docela tvrdý trénink,“ zašklebí se.

„Naběhal jsem za den kolem padesáti kilometrů, naštěstí tam nejsou moc kopce, spíš se běhá po rovině na vytrvalost,“ popisuje. Ale je to lepší než koukat na trenažéru do zdi a poslouchat rádio, aspoň je člověk venku a na čerstvém vzduchu,“ porovnává. Vytáhlý Synek je i zdatným hokejistou, byť v uplynulém roce se na led tak často kvůli přípravě na olympiádu nedostal.

Motorku nechává na jaro

Známou vášní veslaře je jízda na motorce. Od návratu z Pekingu toho ale moc nenajezdil, i když si za prémii za stříbrnou medaili pořídil nový silný stroj. „Zajel jsem ji. Po Čechách jsem absolvoval asi tisíc kilometrů, ale po podzimu jsem ji zaparkoval a teď zase čekám na jaro,“ vypráví.

Nový rok přivítal s partou kamarádů na horské chatě, ale trénink neomezil ani koncem roku. „Veslování je blbý sport v tom, že když člověk chvíli vynechá, pak se to těžko dohání a hlavně to bolí.“ Poprvé na vodu se Synek chystá začátkem března na soustředění v Itálii.

Reklama