Hlavní obsah

Házenkáři složili dvě reprezentace

PRAHA

Hned dvě reprezentační mužstva českých házenkářů se představí na akcích příští týden a za soupeře tam budou mít země chystající se na MS, které začne v polovině ledna v Chorvatsku.

Článek

Elitní výběr kouče Liptáka čeká domácí Novoroční turnaj. Ve čtvrtek 8. ledna hraje od 19 h se Slováky v Plzni, kde o den později nastoupí i proti Maďarsku (16 h) a v sobotu od 15.30 h završí své účinkování pražským duelem s Poláky. Druhý český tým, tvořený talenty z extraligy a doplněný triem krajánků, vyráží pod vedením trenérů Míky a Hudečka do Francie na turnaj Marrane, kde v Mesnilu změří síly s Katarem, Tuniskem a o víkendu v pařížském zápase o umístění se Srbskem, Islandem či pořádajícím klubem US Ivry.

„Lednové akce se zúčastní celkem 31 hráčů, kteří mají už v neděli sraz v Nymburce a do středy tam společně stihneme čtyři tréninky. Ve čtvrtek se to rozdělí, sedmnáct lidí se vydá do Plzně a zbytek letí do Francie,“ líčí trenér Martin Lipták, jehož těší, že vyzkouší i Sobola, který vynechal podzimní kvalifikační blok. „Mezi pozvanými chybí jen ostrá spojka Jícha, který při náročném programu v Kielu dostal volno,“ vysvětluje Lipták, proč nejlepší český legionář dorazí až na sobotním vyhlášení ankety Házenkář roku v pražském hotelu Olympik.

<tbody><tr class="invert"><td>HÁZENÁ - nominace reprezentace: </td></tr><tr class="highlight"><td>Novoroční turnaj: </td></tr><tr><td>P. Štochl (Füchse Berlín/Něm.), Krupa (Prešov/SR), Galia – Kubeš (oba Lemgo/Něm), Sobol (Montpelier/Fr.), P. Horák (Göppingen/Něm.), Filip (Rhein Neckar/Něm.), Nocar (Chambery/Fr.), Mičkal (Nordhorn/Něm.), Piskač (Coburg/Něm.), Hynek (Ahlen/Něm.), Vraný (Dukla), Sklenák (Eisenach/Něm.), Zdráhala (Groswaldstadt/Něm.), Mráz (Lübbeck/Něm.), Říha (Zubří), Hradil (Hranice). </td></tr><tr class="highlight"><td>Turnaj Marrane: </td></tr><tr><td>Mrkva (Karviná), Slabý (Balingen/Něm.) – Prachař (Stiinta Bacau/Rum.), Řezníček (Velenje/Slovin.), Stehlík, M. Kotrč, R. Horák, Polášek (všichni Dukla), Číp, Mika, M. Hrstka, J. Hrstka, Šíra (Zubří), Linhart (Plzeň). </td></tr></tbody>

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články