Hlavní obsah

Potlučený Safin se sestrou porazili na Hopman Cupu Itálii

Sourozenecké duo Marat Safin a Dinara Safinová má za sebou v Perthu vítěznou premiéru v Hopmanově poháru. V duelu skupiny B s Itálií rozhodli ruští tenisté o své výhře už ve dvouhrách, proti Flavii Pennettaové a Simonemu Bolellimu neztratili ani set, třebaže Safin k zápasu nastoupil se značně potlučeným obličejem po nedávné bitce v Moskvě.

Článek

Na soupeře pak Rusové nestačili až ve supertie-breaku čtyřhry, ale to na jejich vítězství nic nezměnilo.

Safin si k výhře nad Bolellim vypomohl 14 esy a po první zkrácené hře vyhrál druhý set 6:4. K zápasu přitom nastoupil s odřeninami v obličeji a pořádným monoklem pod levým okem, které si přivezl z Moskvy, kde se podle svých slov ocitl v nesprávném čase na nesprávném místě. Zhruba před týdnem se totiž v ruské metropoli připletl do rvačky.

"Dostal jsem se v Moskvě do problémů. Ano, vyhrál jsem tu bitku, jsem v pořádku. Dá se to přežít," konstatoval osmadvacetiletý Safin na tiskové konferenci. Do Perthu dorazil v sobotu v noci a hned dostal od ředitele soutěže Paula McNameeho k dispozici doktora.

Safin si svůj výkon pochvaloval

Po zápase si Safin pochvaloval, že lépe do sezóny nemohl vstoupit. "Podání mě dnes zachránilo," řekl vítěz dvou grandslamových turnajů, který se dlouho potýkal se ztrátou formy, ale vloni překvapil účastí v semifinále Wimbledonu. Po pařížském Masters na podzim ale nevyloučil konec kariéry, v neděli v Perthu prohlásil, že právě zahájil svoji poslední sezonu na okruhu ATP.

Zatímco sám hraje Hopman Cup počtvrté, jeho sestra slavila premiéru a poslala Rusko do vedení po vítězství 7:5, 6:3. V druhém setu přitom prohrávala 0:3, ale pak už soupeřce nepovolila ani hru.

Reklama

Související témata: