Hlavní obsah

VIDEO: Koudelka zapomene na skoky, chce si po Turné vyčistit hlavu

PRAHA

Do konce týdne nechce o nájezdové rychlosti, odrazu, letové fázi a optimálním dopadu ani slyšet. Český skokan na lyžích Roman Koudelka si chce po návratu z Turné čtyř můstků odpočinout a k lyžím se hodlá přiblížit až příští týden v Liberci, kde jej za šest týdnů čeká mistrovství světa.

Článek

Koudelkovi se nepodařilo zopakovat na Turné loňské výkony, kdy obsadil v konečném umístění 11. příčku a v Garmisch-Partenkirchenu se blýskl čtvrtým místem. V letošním ročníku tradičního podniku skončil celkově osmnáctý, nejlepšího výsledku dosáhl opět v Ga-Pa, kde si doletěl pro 13. místo.

„Škoda, že výsledky nebyly jako minulý rok. Cítil jsem se dobře psychicky, první kola ale nevycházela podle představ. Chybělo i trochu štěstí. Pozitivní nicméně bylo, že jsem byl pokaždé v druhém kole,“ hodnotil Koudelka své vystoupení na Turné při čtvrtečním setkání s novináři.

I když nenaplnil své očekávání, byl Koudelka z českých skokanů znovu nejlepší. Jakub Janda vzestup formy v letošní sezóně nepotvrdil a obsadil v celkovém součtu 22. pozici. „Po posledním závodu jsme byli s Jakubem zklamaní, chtěli jsme víc,“ prohlásil juniorský mistr světa z roku 2007. Kauzu s barvou jeho přilby prý na Koudelkovy výkony vliv neměla. „Příjemné zprávy to nebyly, já jsem to ale neřešil a do závodů jsem šel s čistou hlavu,“ dodal závodník z Lomnice nad Popelkou.

Věří, že nové lyže budou rychlejší 

Na skoky chce nicméně alespoň na čas zapomenout. Vynechá proto víkendový závod v letech a na můstek se znovu postaví až na začátku příštího týdne v Liberci. „Potřebuji si malinko odpočinout, vypnout, na skoky vůbec nemyslet. Rozhodl jsem se vynechat lety v Kulmu a budu se připravovat až na závody Světového poháru v Zakopaném příští týden. Trenér Schallert mi dodal plán suché přípravy, s ostatními se sejdeme v pondělí v Liberci“ potvrdil své plány.

Před cestou do Polska dostane Koudelka nové lyže a boty, zatím ale neví, zda vybavení otestuje přímo na Ještědu. „Od pondělí by měly být můstky nachystané, nevím, ale jak to s nimi momentálně vypadá. Záložní variantou je Harrachov. Každopádně doufám, že nové lyže budou rychlejší, měl jsem problémy s nájezdovou rychlostí. To potřebuji do mistrovství světa vyladit,“ obrací už pozornost ke světovému šampionátu.

Reklama