Hlavní obsah

Dementěvová bude favoritkou, teší se na Australian Open Benešová

MELBOURNE

Jediný postup českých tenistek do 2. kola Australian Open zařídila v úterý v Melbourne Iveta Benešová. S Ruskou Duševinovou sice prohrála všechny čtyři předchozí zápasy, ale černou bilanci prolomila v pravou chvíli a pod žhavým australským sluncem se radovala z třísetové výhry. "Byl to typický ženský výsledek, zápas plný výkyvů," smála se po zápase už spokojená česká jednička.

Článek

"Ve třetím setu jsem se snažila být zase pozitivní a trpělivá," řekla Benešová. "Předtím jsem se snažila hrát razantní vítězné míče těsně k čarám a spoustu míčů jsem v tom větru vyházela do autu, tak jsem raději míče umistovala více do středu a zase se dostala zpátky do své hry," vysvětlila svou taktiku.

Na ruskou šnůru na Australian Open naváže Iveta Benešová i ve druhém kole, kdy ji čeká čtvrtá nasazená Ruska Deměntěvová. "Bude určitě favoritkou, letos ještě neprohrála zápas, když vyhrála dva turnaje za sebou - v Aucklandu a v Sydney, ale na zápas se těším a určitě budu bojovat," hlásí Benešová.

"Mě se povedlo uhrát finále minulý týden v Hobartu, na začátek roku jsem slušně rozehraná a tak jen doufám, že náš zápas dají na nějaký větší kurt, dnešní zastrčenou čtrnáctku moc ráda nemám," svěřila se česká hráčka.

Reklama