Hlavní obsah

Bronzová Kalná: Kdybych nezastřílela, tak by mě trenérka zabila

Veronika FeltováSport.cz

Česká střelkyně Pavla Kalná udělala ze závodu ve vzduchové pušce na ME v Praze pořádné drama. V jednu chvíli byla druhá, nakonec se ale rozstřelovala o bronzovou medaili, kterou lepší ránou získala. "Kdybych nezastřílela, asi by mě trenérka zabila," líčila už s úsměvem šestadvacetiletá puškařka.

Článek

Ze závodu se stal nakonec nervák, když jste posledními ranami střelila jen dvě devítky...

Já jsem vůbec netušila, jaká rána tam padne. Jenom jsem už doufala, že to bude nějaká lepší desítka. Bohužel ale nebyly.

Co jste si před rozhodující ránou říkala?

Hlavně včas vystřel. Když jsem vystřelila, tak jsem se s hrůzou podívala na obrazovku. Byla to tak ošklivá rána, že se divím, že z toho byla desítka.

V kterém okamžiku jste zjistila, že máte bronz?

Když jsem zaslechla trenérku, jak vykřikla. Teprve poté jsem se podívala na obrazovku, která mi to potvrdila.

Vaše trenérka Kateřina Frantalová vám vždy před důležitým závodem řekne, že vás zabije, když nezastřílíte. Pomáhá vám to?

Vypadá to, že ano. Kdybych nezastřílela, asi by mě Katka zabila. Měla jsem teď ale dobré tréninky. Trochu mě mrzí, že jsem v kvalifikaci nastřílela jen 397, protože v přípravě to vypadalo na lepší výsledek. Ale zaplať Pánbůh za bronz. Je to můj největší individuální úspěch. Všechny seniorské medaile, včetně zlatých, jsem měla z družstev.

V jednu chvíli jste figurovala na druhém místě, nepřemýšlela jste o zlatu?

Já jsem vůbec nevěděla, jak na tom jsem. Obrazovka byla nahoře a tam se mi nechtělo koukat.

S družstvem jste skončily jedenácté, nepočítaly jste s lepším umístěním?

Věděly jsme, že to bez Katky Emmons nebude jednoduché. Katka družstvo držela. určitě jsme čekaly lepší umístění. Na medaili jsme ale nepomýšlely.

Reklama