Hlavní obsah

VIDEO: Komedie, která baví. Hašteření před bojem o titul mistra světa v boxu

PRAHA

Nemusí dojít k zápasu, už slova před některými boxerskými souboji mají grády a jsou hodně sledovaná. Někteří je milují, jde o divadlo za přítomnosti kamer. A boxeři to vědí. Nezklamal ani Shannon Briggs, který se v sobotu potká v ringu s Vitalijem Kličkem. V německém Hamburku půjdou do boje o profesionálního mistra světa organizace WBC.

Foto: Axel Heimken, ČTK

Americký boxer Shannon Briggs se 16. října utká s Ukrajincem Vitalijem Kličkem o mistrovský titul profesionální boxerské organizace WBC v těžké váze.

Článek

Američan pojal své předzápasové vystoupení velkolepě. Od velkých slov a urážek došlo i na svlékání. Kalhoty nakonec zůstaly na svém místě. Ukrajinec přitom soka dlouho jen pozoroval. „Pošlu tě do důchodu, cítím s tebou taťko,“ nebral si servítky osmatřicetiletý vyzyvatel, který má na kontě 51 zápasů, ve kterých pětkrát prohrál.

To vše byla výborná pastva pro muže s fotoaparáty, kteří čekali na každé gesto, grimasu. Než se po několika minutách dostal ke slovu i obhájce Kličko, vyzval nejdříve předřečníka k utření pultíku, o který se opíral. Stalo se. Briggs nevynechal ani mistrovský pás, o který se svede bitva.

Ukrajinský boxer Vitalij Kličko.foto: ČTK/AP 

Když Kličko konečně promluvil, moc klidu mu Briggs nedopřál. Američan si chtěl užívat pozornosti i po uplynutí jemu vyhrazeného času. Ukrajinec ale na sobě nenechal znát ani stopy nervozity, jen se usmíval. „Zasloužím si pás, který nosil Tyson, Lewis nebo Muhammad Ali,“ pronesl Kličko, který odboxoval 42 zápasů a jen dvakrát poznal hořkost porážky.

Pravé divadlo přijde až mezi provazy. A tam je podle sázkových kanceláří jasným favoritem devětatřicetiletý Kličko.

Reklama