Hlavní obsah

Zbitý Briggs zůstává v nemocnici, od Klička dostal 302 úderů

Zbitý boxerský těžkotonážník Shannon Briggs stále zůstává v hamburské nemocnici, údajně především kvůli zranění levého bicepsu z jeho víkendového boje s Ukrajincem Vitalijem Kličkem. Briggs prohrál na body zcela jednoznačně a také jednomyslně. Kvality soupeře, který jej na klinice navštívil, uznává, ale na středeční tiskové konferenci v nemocnici se ostře ohradil, že by po jeho úderech utrpěl vážné poranění hlavy, jak některá média informovala.

Foto: Christian Charisius , Reuters

Shannon Briggs na tiskové konferenci v hamburské univerzitní klinice.

Článek

Kanón Shannon si podle svých slov zranil ruku hned v prvním kole. Jeho manažer Greg Cohen řekl pro stanici RTL, že by se měl podrobit operaci, rozhlasová a televizní stanice také informovala, že má zlomené kosti v okolí obou očí. Nicméně sám Briggs se o ničem takovém nezmínil a na otázky ohledně svého zdravotního stavu odmítl odpovídat s odkazem na zákon na ochranu osobnosti.

Briggs, který také trpí astmatem, stále tvrdí, že halu opustil podle svého rozhodnutí a do nemocnice se vydal z preventivních důvodů. Nejrozšířenější německé noviny Bild ale napsaly, že 39letého boxera skolil po zápase astmatický záchvat, navíc ve chvíli, kdy měl odevzdat vzorek moči na antidopingovou kontrolu.

Německá média stále ostře kritizují jak britského rozhodčího tak Briggsova trenéra a asistenty, že neukončili boj pro jasnou převahu soupeře. Manažer ale zopakoval, že Briggs zcela razantně odmítl, aby trenér vhodil do ringu ručník. Tisk spočítal, že na Briggsovo tělo dopadlo za 12 kol 302 úderů, z toho bylo 171 těžkých neblokovaných zásahů.

Reklama