Hlavní obsah

VIDEO: Chisora dal Kličkovi během vážení před bojem o titul facku

MNICHOV

Britský boxer Dereck Chisora dal úřadujícímu mistru světa v těžké váze organizace WBC Vitaliji Kličkovi při vážení před sobotním zápasem facku. Ukrajinský obhájce titulu mu ránu nevrátil, ale tábory obou soupeřů se do sebe málem pustily.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Britský boxer Dereck Chisora dává facku Ukrajinci Vitaliji Kličkovi.

Článek

Chisora dal facku Kličkovi při vážení

"Oplatím mu to v sobotu. Dostane svou nakládačku," prohlásil Kličko před soubojem v Mnichově. Všech 12.500 míst v Olympijské hale je vyprodáno.

Chisora dorazil na vážení ve stylu pouličních rváčů: v černé kšiltovce a s obličejem zakrytým šátkem v barvách britské vlajky. O den dříve o sobě prohlásil, že je šílený a dnes jakoby se rozhodl o tom podat důkaz. Nejprve Klička provokoval slovně a pak ho udeřil.

"Asi měl v krvi příliš mnoho adrenalinu. Ta rána přišla o 24 hodin dříve," uvedl promotér osmadvacetiletého rodáka ze Zimbabwe Francis Warren.

Oba aktéři sobotního zápasu váží téměř stejně. Kličko má 110,5 kg, zatímco Chisora váží 109,4 kg.

Ve prospěch slavného Ukrajince, který je o 12 let starší, hovoří výška (202 cm proti 187) a tedy i dosah paží. Navíc má výrazně bohatší zkušenosti. Z 45 zápasů vyhrál 43, jeho soupeř má bilanci 17:15.

Sebevědomí však Chisorovi nechybí. "V osmém kole půjde dolů, to fanouškům slibuju," prohlásil už dříve na tiskové konferenci před zápasem. "Opravdu se těším, abych tomuto mladému gentlemanovi dal lekci. Je z Velké Británie, ale chybí mu vychování," kontroval Kličko, druhý nejstarší mistr světa v těžké váze v historii.

Reklama

Související témata: