Hlavní obsah

Strategie se Slovácku zhroutila. V deseti podali kluci srdnatý výkon, hodnotil kouč

Na utkání proti tureckému vicemistrovi byli mimořádně natěšení a věřili, že jsou schopni uhrát před domácí odvetou solidní výsledek. Fotbalisté 1. FC Slovácko však ve svém historicky premiérovém utkání v kvalifikaci Evropské ligy padli na hřišti Fenerbahce Istanbul vysoko 0:3 a postup do 4. předkola soutěže se už zdá být utopií.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalisté Fenerbahce Istanbul se radují z branky proti Slovácku

Článek

Hradišťský kouč Martin Svědík přiznal, že se jeho týmu v bouřlivém prostředí záhy zhroutily veškeré plány. „Z hlediska strategie nám nevyšlo skoro nic," připustil pro ČT Sport. „Chtěli jsme přestát s čistým kontem úvodních dvacet minut, ale bohužel jsme nezabránili vedoucímu gólu Fenerbahce. Paradoxně jsme ho inkasovali v situaci, kdy jsme v naší šestnáctce měli snad devět hráčů. Přesto jsme nechali Mora vypálit. Měli jsme to vyřešit úplně jinak," má jasno.

Pak se Hradišťští osmělili a dostali se do několika nadějných akcí. „Jenže jsme nebyli zdaleka tak efektivní jako domácí. V tom byl mezi oběma mužstvy značný rozdíl," uvědomuje si Svědík.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalisté Fenerbahce se radují z branky

Druhá pohroma pro Slovácko přišla těsně před pauzou, když brazilský útočník Fenerbahce Lincoln potrestal Trávníkův faul gólem z trestného kopu, když zakroutil míč přesně do šibenice. „Istanbulské vedení 2:0 uklidnilo. My jsme si v pauze v kabině něco řekli, chtěli jsme se pokusit ještě něco se zápasem udělat. Jenže Hofmannovo vyloučení krátce po přestávce nás paralyzovalo. Navíc jsme museli v poločase střídat Havlíka, který měl zdravotní problém, a byl už hodně na hraně. Všechno hrálo proti nám," štve ho.

Foto: Profimedia.cz

Milan Petržela v zápase proti Fenerbahce Istanbul

Svědík však našel na utkání i pozitivum. „V deseti si kluci počínali proti mimořádně kvalitnímu soupeři srdnatě. Podali výkon, na jaký měli. Škoda třetí zbytečně inkasované branky," lituje.

Ví, že šance na postup do 4. předkola, v němž vítěze čeká rakouská Austria Vídeň, jsou pro jeho mužstvo už mizivé. „Je jasné, že to budeme mít příští týden ve čtvrtek doma strašně těžké. Zvlášť když proti nám stojí obrovsky kvalitní mužstvo, které má komfortní náskok. Ve fotbale je ale možné všechno. Nic ještě nevzdáváme. Uvidíme, jak se dáme dohromady," přemítá trenér týmu z Uherského Hradiště.

Reklama