Hlavní obsah

Stuttgart - Frankfurt 1:4Hloušek si dal vlastní gól, Bayern opět vyhrál

Aktualizováno

Adam Hloušek si v dresu Stuttgartu v sobotním utkání 3. kola německé fotbalové ligy vstřelil vlastní gól a jeho tým prohrál s Frankfurtem 1:4. Lépe se vedlo Pavlu Kadeřábkovi, který Hoffenheimu pomohl k čistému kontu a prvnímu bodu. Stoprocentní zůstávají fotbalisté Bayernu, kteří si tentokráte poradili s Leverkusenem.

Foto: Michaela Rehle, Reuters

Útočník Bayernu Mnichov Thomas Müller proměňuje penaltu v zápase s Leverkusenem.

Článek

Hloušek, který v nové sezóně nastupuje na postu stopera, se v 11. minutě snažil odvrátit Oczipkův centr, jenže si míč nešťastně srazil do vlastní sítě. Po půlhodině sice vyrovnal Daniel Didavi a domácí útočná dvojice Harnik, Ginczek měla několik dalších šancí, ale ještě před poločasem poslal Frankfurt do vedení Castaignos.

I po přestávce měli více příležitostí domácí, jenže produktivní byli opět hráči Eintrachtu, na jehož lavičce proseděl zápas Václav Kadlec. V 67. minutě fauloval brankář Tytoň ve vápně unikajícího Castaignose a z penalty skóroval Seferovič. Aktivní Castaignos přidal chvíli před koncem ještě čtvrtý gól a potvrdil špatný vstup Stuttgartu do sezóny.

Bayern zdolal Leverkusen

V čele tabulky je stále suverénní Bayern. Obhájce titulu si bez problémů poradil s Leverkusenem, který doma vyhrál 3:0. Hned dvakrát se prosadil nejlepší střelec bundesligy Thomas Müller, který má na svém kontě už pět branek. Skóre otevřel po výborném průniku Diega Costy, druhou trefu přidal z pokutového kopu. Z penalty skóroval i Arjen Robben.

Poprvé v sezoně bodoval Hoffenheim, který i s Kadeřábkem v obraně remizoval na stadiónu Darmstadtu 0:0. Domácí nováček soutěže má na kontě po třech zápasech tři nerozhodné výsledky. Ingolstadtu se po postupu daří ještě lépe, v sobotu překvapivě vyhrál na půdě Augsburgu.

Kolín nad Rýnem doma otočil utkání s Hamburkem. Vítězný gól vstřelil z pokutového kopu Anthony Modeste, který se prosadil ve třetím zápase proti Hamburku za sebou.

Německá fotbalová liga - 3. kolo:
Augsburg - Ingolstadt 0:1 (63. Leckie)
Darmstadt - Hoffenheim 0:0
Kolín nad Rýnem - Hamburk 2:1 (76. Hosiner, 80. Modeste z pen. - 47. Holtby)
Mohuč - Hannover 3:0 (15. a 29. Muto, 47. Malli)
Stuttgart - Eintracht Frankfurt 1:4 (30. Divadi - 42. a 87. Castaignos, 12. vlastní Hloušek, 69. Seferovič z pen.)
Bayern Mnichov - Leverkusen 3:0 (26. a 60. z pen. Müller, 70. Robben)

Reklama

Související témata: