Hlavní obsah

Kadeřábek nedivočí, když Robben s Costou číhají

Poprvé dorazil na sraz fotbalové reprezentace jako legionář. Věděl, do čeho jde, bundesligová realita ho však přesto překvapila. „Tušil jsem, že bude náročná. Ale nečekal jsem, že až takhle,“ neskrývá obránce Pavel Kadeřábek, který v létě přestoupil ze Sparty do Hoffenheimu. Národní tým nastoupí ve čtvrtek v Plzni proti Kazachstánu a o tři dny později v Lotyšsku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost obránce Pavla Kadeřábka poté, co na ME 21 otevřel skóre utkání s Dánskem.

Článek

V čem jsou těžké začátky nejnáročnější?

Dostanete balon a máte na všechno o dost méně času než v české lize. Hned máte na sobě tři hráče, všechno musíte vyřešit velmi rychle.

A to říkáte vy, hvězda české ligy, která svým pohybem všechny převyšovala...

V Německu jsem prostě jeden z ostatních. Zapadl jsem mezi ně normálně. Nevyčnívám, ale ne že bych zase ztrácel či kazil. Zvykám si.

Jak to snášíte?

Snad jste nečekali, že dám za pět zápasů pět gólů... (úsměv) Musím si zvyknout.

Doma jste přiznával, že ačkoliv ve Spartě hrajete obránce, většinu zápasu si počínáte jako útočník. V Německu asi není pro takové pojetí prostor.

Útočné výlety si samozřejmě musím pořádně rozmyslet. Když člověk vidí, jak na křídlech číhají Robben s Costou, tak si rozmýšlí, jestli poběží dopředu. Nebo raději až v další akci a nějakou vynechá, aby načerpal síly.

Jste dalším z hráčů, kteří se na své kůži ujistili, že v Německu se i víc trénuje.

Neřekl bych, že se ve Spartě netrénuje naplno. Ale asi tak, aby to stačilo na to vyhrávat v české lize. V Německu když něco vypustíte na tréninku, tak se vám to vrátí v zápase. Když uděláte chybu, tak v české lize ji soupeř využije tak na 10 procent. Tam na 90 procent. Navíc na naše tréninky chodí dva tisíce diváků. Nikdo si nedovolí nic vypustit. Nikdo se při tréninku ani nesměje, jezdí se po zadku a až pak je čas na jiné věci.

Jaký je trenér Markus Gisdol?

Od začátku sezóny pravidelně nastupuji, to je důležité. Mám trenérovu důvěru, snad to vydrží. Kouč má české předky, občas ke mně něco prohodí i česky. Jen pár slov, ale překvapilo mě to.

Reklama

Související témata: