Hlavní obsah

Čech po boku Ronalda? Bílý balet zařadil na seznam posil klíčového muže Vrbova výběru

Berlín

Český fotbalista po boku Cristiana Ronalda? Třeba i jako dvorní nahrávač největší hvězdy týmu? Nemusí to být až tak šílená myšlenka. Real Madrid podle německých médií naznačuje zájem o záložníka Vladimíra Daridu z Herthy. Pětadvacetiletý fotbalista je podle listu Süddeutsche Zeitung na seznamu možných posil, který pro španělský velkoklub vypracovali jeho skauti loni v říjnu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimír Darida na archivním snímku.

Článek

Ti měli za úkol zanalyzovat, jaký typ hráče Realu chybí. Nakonec došli k závěru, že tým postrádá silového, takticky vyspělého záložníka, který udrží míč i pod tlakem a vydrží hrát v tempu celých 90 minut. Spolu s Daridou tyto požadavky splnil mimo jiné i Francouz N'Golo Kanté z Leicesteru.

"Čte se to krásně. Je pěkné, že takový klub vůbec zná moje jméno. Samozřejmě netuším, do jaké míry jsou ty informace pravdivé, ale zůstávám nohama pevně na zemi," konstatoval Darida. "Aby člověk mohl na nějaký velký přestup vůbec pomýšlet, musí zažít skvělou sezónu v klubu a ideálně třeba ještě zazářit na velkém turnaji s reprezentací. Koncentruju se na Herthu, v jejímž dresu zažívám první povedenou sezonu v bundeslize," dodal pro web svého agenta Ondreje Chovance.

Darida do Berlína přišel loni v létě z Freiburgu, se kterým sestoupil do druhé ligy. V tomto ročníku nejvyšší německé soutěže odehrál bývalý hráč Plzně 25 zápasů a v průměru v nich naběhal přes 13 km na zápas. Navíc přidal čtyři góly a tři asistence. Jako jeden z mála českých reprezentantů pravidelně nastupuje v týmu prestižní soutěže a hraje v něm významnou roli.

Preetz ho označil za "srdce a plíce" týmu

Darida zřejmě bude klíčovou postavou výběru trenéra Pavla Vrby na blížícím se ME.

Generální manažer Herthy Michael Preetz ho označil za "srdce a plíce" týmu. Výborný výkon podal Darida i v pátek proti Schalke, nad nímž celek z hlavního města vyhrál 2:0, upevnil si třetí místo znamenající účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Darida kromě rohu, po němž Stark dal druhý gól týmu, přidal i velmi aktivní účast v akci, po níž skóre otevíral na konci prvního poločasu Ibiševič. Když sám dal ve druhé půli gól, neplatil pro ofsajd.

"Jestli ho chce Real, tak to budeme muset nějak vyřešit," prohlásil maďarský kouč Herthy Pál Dardai, když se po pátečním duelu na možný odchod českého reprezentanta ptali němečtí novináři.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.