Hlavní obsah

Rozehrané to máme výborně, jsme však pokorní, říká plzeňský gólman Kozáčik

Praha

Po příchodu nového trenéra Karla Krejčího „zavřel branku“, dvakrát v řadě neinkasoval. Dnes večer v Novém Sadu by gólman Plzně Matúš Kozáčik sérii rád prodloužil, další nulou by dal Viktorii jistotu postupu do základní skupiny Evropské ligy. Ve čtvrteční odvetě play off budou Západočeši hájit tříbrankový náskok z úvodního duelu (3:0).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Matúš Kozáčik

Článek

„Každá nula je pro mě i pro tým důležitá. Pomůže psychicky. Doufám, že v tom budeme pokračovat, znamenalo by to klidný postup," řekl Kozáčik před středečním odletem do Srbska.

V předkole Ligy mistrů prohospodařili viktoriáni v domácí odvetě slibný výsledek z Tel Avivu, kde nad Maccabi zvítězili 2:1. Teď mají k dobru daleko luxusnější náskok. „Nemyslím, že bychom dvojzápas s Maccabi hrubě nezvládli. Izraelci nyní potvrdili svoji kvalitu, když vyřadili Basilej a postoupili do Ligy mistrů. I zápas v Novém Sadu očekávám těžký, na stadiónu bude nepříjemná atmosféra, soupeř bude tvrdě usilovat o naději. Rozehrané to máme výborně, jsme však pokorní. Věřím ale, že to zvládneme," uvedl Kozáčik.

Jsou to jednoduché počty: pokud vstřelí Plzeň ve městě na Dunaji gól, cesta do hlavní fáze Evropské ligy by měla být definitivně volná. Srbové by totiž při této konstelaci museli dát pět gólů. „Branka by nás k cíli notně přiblížila. Pokud by navíc přišla brzo, zklidnila by nás," podotkl slovenský reprezentant.

Viktoria je od trenérské rošády stoprocentní, po triumfu nad Vojvodinou zvítězila v neděli v Synot lize nad Olomoucí (2:0). Z týmu čiší radost ze hry, předvádí kombinační fotbal. Co zásadního se změnilo?

„Těžko se mi to hodnotí, myslím, že za deset dnů se nedá moc změnit. Síla v nás je, jen nebyly výsledky. Ty teď přišly, hlavně triumf v poháru nad Vojvodinou, který nás možná nastartoval. Bylo by fajn na této vlně vydržet," přeje si Kozáčik.

Reklama

Související témata: