Hlavní obsah

Bičík na umělé trávě trpí, v Thunu ho ale zajímá jen záchrana pohárové sezóny

Thun

Po roce znovu play off Evropské ligy, zase na umělé trávě. Před rokem na ní ve Zwolle letenský gólman chytil penaltu a vydatně přispěl k postupu. Dnes bude Sparta v Thunu hájit výhru 3:1 z domácího duelu. „Chceme vyhrát, nic jiného pro nás neexistuje. Nemá smysl postup v Thunu bránit. Ani to neumíme, jsme ofenzivní tým,“ vyhlašuje brankář David Bičík. Zápas se hraje od 19:30, přímý přenos vysílá O2 Sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sparty Praha David Bičík během předzápasového tréniku v Thunu.

Článek
Fotogalerie

Před rokem jste vezli dvoubrankový náskok také do Malmö. Nestraší vás, že jste tam přesto o Ligu mistrů přišli?

Vůbec ne! Musíme vyhrát, nic jiného neexistuje. Musíme se z toho poučit a změnit třeba přípravu na zápas. Tehdy jsme měli v hlavách, že máme dva góly k dobru. Nechci říct, že jsme odvetu podcenili, to bych si nedovolil, ale musíme ukázat ještě zodpovědnější přístup než loni.

Nemyslíte si tedy, že výsledek 3:1 může být zrádný?

Zrádný je. Nepřejeme si takový scénář, ale můžeme dostat gól a rázem být pod tlakem, což by nebylo nic příjemného. Proto chceme hrát svůj ofenzivní fotbal. Chceme postup do základní skupiny Evropské ligy.

Jak důležitá je odveta pro Spartu z pohledu celé sezóny?

V nejdůležitějším utkání jsme vypadli s CSKA Moskva a přišli o Ligu mistrů. Teď nám jde o záchranu celé sezóny, aby byl aspoň nějaký úspěch.

Potřetí během posledního roku vás čeká důležitý pohárový duel na umělém trávníku...

Se Zwolle nám to vyšlo a postoupilo se. V Bernu jsem kvůli zranění nebyl, ale tam jsme vypadli. Tak snad nám to do třetice zase vyjde, vyhrajeme a budeme mít z umělky dobrý pocit.

Moc se na ni ale netěšíte, že?

Nebude nám samozřejmě hrát do karet, domácí jsou na ni víc zvyklí než my. Sice jsme na ní doma dva dny trénovali, ale pro mě osobně je to strašný povrch. A v Thunu je navíc umělka špatná.

Pro brankáře žádné příjemné vyhlídky...

V Thunu ještě umělku kropí, takže to bude fofr. Míč na ní má jiný odskok. Sice nedoskočí na drnu jako na přírodní trávě, ale je to tvrdé a trpí celé tělo.

A hráči v poli?

Obecně umělku nikdo moc rád nemá, ale v zimě to u nás jinak nejde. Nejsem z ní nadšený, ostatní taky ne, ale nedá se s tím nic dělat.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen