Hlavní obsah

Viktorka je zase v Evropě, to je fajn, raduje se trenér Krejčí. Procházka zřejmě zůstane

Novi Sad/Praha

Tři zápasy, tři výhry, navíc tři čistá konta. Fotbalová Plzeň se pod novým koučem Karlem Krejčím veze na vítězné vlně. Ve čtvrtek zvládla s přehledem odvetu play off Evropské ligy v Novém Sadu, místní Vojvodinu porazila 2:0.

Foto: www.fcviktoria.cz

Michal Ďuriš (vpravo) z Plzně střílí gól na hřišti Vojvodiny Novi Sad.

Článek

„Cítím velkou úlevu. Po příchodu do Viktorie jsem cítil zodpovědnost za klub, za hráče, za fanoušky. Jsem šťastný, že je Viktorka zase v Evropě, to je fajn" řekl Krejčí plzeňskému webu Viktorie.

Jeho tým si přivezl do Srbska luxusní tříbrankový náskok z úvodního duelu (3:0), a když si domácí dali v 19. minutě vlastní gól, bylo vlastně hotovo. Inkasovat pět branek byla utopie. „Nemám rád, když se říká, že je rozhodnuto, to je vždycky až na konci zápasu. Kluci ale umí počítat, věděli, že by domácí museli dát pět gólů. Myslím, že máme takovou kvalitu, abychom to nepřipustili. První gól nám hodně pomohl," podotkl Krejčí.

Zkraje utkání Vojvodina zlobila, v první čtvrthodině se dostali její hráči k nebezpečnému zakončení. Jednou dokonce pomohla Plzni tyč. „Předpokládal jsem, že to nebude jednoduché, Vojvodina mě zaujala v prvním zápase, její ofenzivní hráči mají kvalitu. Začátek jsme přečkali, měli jsme štěstí, naopak šťastnou brankou jsme šli do vedení," uvedl Krejčí, jenž si pochvaloval dění na trávníku po změně stran.

„Hlavně po přestávce jsme předváděli hru, která se mi líbila. Kontrolovali jsme průběh, možná jsme mohli dát víc branek," sdělil Krejčí, který očekával gratulaci od svého parťáka, reprezentačního trenéra Pavla Vrby.

„Esemeska od něj asi zase nějaká přijde, Pavel to sleduje, jsme v kontaktu. Trošku se mi postupem ulevilo, v neděli jedu na reprezentační sraz, pojede se mi tam s dobrou náladou," culil se Krejčí, jenž se vyjádřil i k v médiích propíranému přestupu stopera Václava Procházky do tureckého Antalyasporu.

„Co jsem se bavil s vedením, nic konkrétního na Vencu nepřišlo, myslím, že zůstává v Plzni. Jsem rád, je to ikona plzeňského fotbalu," pověděl Krejčí.

Reklama

Související témata: