Hlavní obsah

Máte Villarreal, hlásil týmu Plzně kapitán letadla. Je to atraktivní skupina, řekl kouč Krejčí

Robert NeumannSport.czPrávo

Když probíhal monacký los, fotbalisté Viktorie Plzeň se nacházeli vysoko nad Evropou. Speciálem se vraceli ze Srbska, kde včerejší výhrou 2:0 nad Vojvodinou Novi Sad stvrdili postup do základní skupiny Evropské ligy. Těsně před přistáním se dozvěděli jméno protivníka z prvního koše Villarrealu. Zbylé dva (Rapid Vídeň a Dinamo Minsk) už při popojíždění po ranveji letiště Václava Havla. Podle viktoriánů jde o těžké, ale hratelné soupeře. Také jsou rádi, že se vyhnou dlouhému cestování.

Foto: www.fcviktoria.cz, ČTK

Soupeře se plzenští fotbalisté dozvěděli ještě v letadle.

Článek

„Když jsme se blížili ku Praze, kapitán letadla nám hlásil, že jsme dostali Villarreal. Tak jsme se smáli, že ve dvou bychom mohli postoupit, neboť dva zbylé soupeře nám nehlásil. Ty nám vylosovali, až když jsme dosedli," culil se kapitán Plzně David Limberský.

Favoritem skupiny je jednoznačně Villarreal, elitní španělské mužstvo. Ovšem střet s ještě zvučnějším klubem z Pyrenejského poloostrova Atlétikem Madrid dopadl pro Viktoriány před třemi lety úspěšně. Tehdy mu ve skupině Evropské ligy ukázali záda.

„Těžko ale srovnávat oba týmy, prostě Villarreal má určitě vysokou kvalitu," uvedl Limberský. „Španělský fotbal je někde jinde, takže favoritem je Villarreal. Rakouský fotbal šel hodně nahoru, konkrétně Rapid, který v předkole Ligy mistrů vyřadil Ajax, je na vzestupu. Také Minsk bude soupeř, s nímž se budeme prát o postupovou příčku," prohlásil trenér Viktorie Karel Krejčí, který vítá, že jeho celek minula vzdálená destinace.

Trenére se bál Karabachu

„Obával jsem se východních států, hrozil nám například ázerbájdžánský Karabach Agdam. Takže jsem za los rád. Myslím, že soupeři jsou pro fanoušky atraktivní. Jsme spokojeni," dodal Krejčí.

Že Plzeň nebude muset dlouze cestovat, přivítal také útočník Michal Ďuriš, autor druhé branky ve čtvrteční odvetě v Novém Sadu. „Z hlediska fanoušků to je dobré, mají to blízko, budeme mít jejich velkou podporu, což je skvělé," uvedl slovenský reprezentant, jenž považuje skupinu za hratelnou.

„Ovšem na druhé straně je to ale i nevyzpytatelné. Villarreal je zástupce španělského fotbalu, tedy nic příjemného. Jenže z prvního koše se však příznivý soupeř těžko dal vybrat," doplnil Ďuriš.

Reklama