Hlavní obsah

Celá republika se nám směje. Rozhodčí se po nás vozí, tvrdí Holek

A zase sudí. Zatímco po vyřazení v předkole Ligy mistrů si fotbalisté Sparty stěžovali na arbitra z Itálie, po remíze 1:1 v prvním duelu Evropské ligy v Tripolisu brojili proti chorvatským rozhodčím. Sporně neuznali další dva góly Davida Lafaty. „Kroutíme nad tím hlavou a nevíme, proč máme tolik smůly. Rozhodčí se po nás vozí a ještě se nám celá republika směje, že jsme v Tripolisu ztratili body,“ zoufá si stoper Mario Holek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Lafata protestuje proti rozhodnutí sudího Marija Strahonji, jenž mu vítěznou trefu neuznal.

Článek
Fotogalerie

Již odmávaný Jiráčkův ofsajd v první půli byl podivný. Neuznaný Lafatův gól v nastavení už ale Letenští nerozdýchali vůbec.

„Viděl jsem gól, nic jiného," dušuje se reprezentant Mario Holek. Chorvatský rozhodčí Marijo Strahonja gól neuznal zřejmě kvůli údajnému faulu Ladislava Krejčího na brankáře. „Hned jsme se sudího ptali, ale nic z něj nevypadlo. Jen mlčel a čuměl do blba," láteří Holek na Chorvatovu adresu.

Sparťané se zaštiťují také výrokem Tomáše Košického. Slovenský brankář Asterasu si k nim po zápase přišel do kabiny pro dres.

„Taky kroutil hlavou. Vůbec nevěděl, co rozhodčí pískl. Prý tam žádný faul nebyl, prostě to podle něj byl gól," poukazuje obránce.

V odvetě s CSKA Moskva si Sparta zase stěžovala na přísné vyloučení Marka Matějovského a evidentní neodpískanou penaltu na Lafatu.

Nezvládli začátky poločasů

Letenští si však také musejí sáhnout do svědomí, proč v Řecku nezvládli začátky obou poločasů. Podle kouče Ščasného to byla hrůza, jako by je prospali. Vždyť Asteras se ujal vedení již ve 2. minutě, což také favorita z Prahy stálo očekávanou výhru.

„Inkasovali jsme sice brzy, ale nezhroutili se. Už v první půli jsme měli šance a těžko hodnotit jednu ofsajdovou situaci. Věděli jsme, že nás v Řecku nečeká lehký zápas, což se potvrdilo. Pan rozhodčí tomu nepřispěl," vede si Holek svou.

Reklama

Související témata: