Hlavní obsah

Neuznané Lafatovy góly popouštějí uzdu fantazii. Damková má vliv, píše Štajner. Hořkost cítí i Řekové

Neuznané góly fotbalistů Sparty v zápase s Asterasem Tripolis (1:1) popustily uzdu ostré kritice a také fantazii. Kouč Letenských Zdeněk Ščasný nazval počínání chorvatského rozhodčího Marija Strahonji krádeží. Tvrdil též, že před možností podobného zásahu do utkání EL byl varován přáteli ze země domácího klubu. Jeho slova citují i řecká média, některá se pozastavují nad tím, že sdělení nerozvedl. Na sítích se objevují i takové úvahy, že v kontextu s děním na domácí fotbalové scéně na to mohla mít vliv Dagmar Damková, členka komise sudích na evropské úrovni...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaný David Lafata po neuznaném gólu v utkání s Asterasem Tripolis.

Článek
Fotogalerie

„Slušnej zářez ACS, je vidět, že Damková má velký vliv...," psal na Twitteru krátce po zápase Jiří Štajner, kdysi i hráč Sparty. V souvislosti s dřívějšími vyjádřeními asi nelze jeho slova brát jako vtip či nadsázku.

Damková coby šéfka domácích rozhodčích čelí kritice stejně jako její partner a místopředseda FAČR Roman Berbr. Ten se v minulosti sám vyjádřil, že Damková má na mezinárodní scéně velký vliv.

Celá domácí aféra byla spuštěna rozhovorem se sudím Kovaříkem v deníku, který vlastní majitel Sparty... Ta shodou okolností nešetřila ostrou kritikou italského sudího Paola Mazzoleniho i po nedávné kvalifikaci LM s CSKA. Šlo tehdy o přísné vyloučení Marka Matějovského a neodpískanou penaltu na Davida Lafatu.

„Rozhodčí se po nás vozej a ještě se nám celá republika směje, že jsme tady ztratili body," poznamenal v Řecku zklamaný Mario Holek.

Slovenský gólman domácích Tomáš Košický měl před sparťany říct, že neví o žádném nedovoleném zákroku, který sudí v závěru odpískal a neuznal gól.

Ovšem nejen sparťané a jejich fandové, ale i hráči řeckého nováčka na pohárové scéně cítili po boji hořkost. Avšak jen z vlastních střeleckých nezdarů. „Tým tvrdě pracoval, aby získal tři body. Výsledek je nespravedlivý. Měli jsme spoustu příležitostí, jak zvýšit na 2:0, ale nedali jsme je," připomínal Kostas Jannulis.

„Je to hořké. Myslím, že jsme mohli vyhrát. Draze jsme zaplatili za neproměnění příležitostí. Budeme ale pokračovat v tvrdé práci," vyhlížel Walter Iglesias dalšího soupeře - Schalke. Spartu čeká Apoel.

Reklama