Hlavní obsah

Čekáte dlouho jako Mignolet! Klopp rozesmál novináře v Liverpoolu

Kolem čtvrtečního kiksu brankáře Liverpoolu Simona Mignoleta se toho po zápase Evropské ligy namluvilo hodně. Gólman anglického celku držel míč v rukavicích 21 vteřin, za což byli Reds potrestáni nepřímým volným kopem zevnitř pokutového území a následnou obdrženou brankou. I kvůli tomu, že se domácím podařilo zápas otočit, pak mohl Klopp vtipkovat s novináři.

Klopp rozesmál novináře

 
Článek

Pravidla v tomto směru hovoří jasně. Brankář smí držet míč v rukavicích během hry maximálně šest vteřin. Toto pravidlo se nedodržuje tak úzkoprse jako jiná zásadní, takže můžeme být častokrát svědky toho, že si gólman ponechá balón v rukách vteřin devět nebo deset.

Ale jednadvacet už bylo na izraelského sudího Yefeta moc. Zapískal a z následného nepřímého kopu se prosadil Saivet, kterému míč přiťuknul český záložník Jaroslav Plašil. Liverpool ale dokázal vývoj zápasu otočit po gólech Milnera a Bentekeho a nejenom Mignolet si tak mohl zhluboka oddechnout.

Na tiskové konferenci po zápase si trenér domácích Jürgen Klopp myslel, že už odpověděl na všechny dotazy. Ale moderátor chtěl ještě dát novinářům jednu možnost, aby se na něco zeptali. Ptal se jednou. Dvakrát. A Klopp už děkoval za účast a chtěl odejít, když v tom se přece jen jeden žurnalista ještě odhodlal a vznesl dotaz.

V tu chvíli se Klopp podíval na vedle sebe sedícího moderátora. „Čekáte tak dlouho, jako čekal Mignolet před tím nepřímým kopem," vyčetl mu a rozesmál tak všechny žurnalisty.

Reklama

Související témata: