Hlavní obsah

VIDEO: Plivnutí na rozhočího přišlo Meirelese draho. V turecké lize si nezahraje 11 zápasů

Istanbul

Na nedělní derby s Galatasarayem nebude Raul Meireles ve službách Fenerbahce vzpomínat v dobrém. Prestižní zápas jeho tým prohrál, portugalský záložník byl v 83. minutě po druhé žluté kartě vyloučen. V příštím duelu si nezahraje a nejen v něm. Devětadvacetiletý rodák z Porta byl totiž v turecké lize distancován na jedenáct utkání. Tvrdý trest obdržel za to, že po obdržení červené karty nadával hlavnímu arbitrovi a ještě na něj prý plivnul.

Chování Raula Meirelese po obdržení červené karty.

 
Článek

Bývalý hráč Chelsea se bránil. Před svazovou disciplinární komisí obvinění dlouho odmítal a tvrdil, že vůbec neměl červenou kartu dostat.

"Opravdu mě uráží, když říkají, že jsem plivnul na rozhodčího. Mám osmileté dítě a dokážete si představit, co si o mně bude myslet, když mu tohle budou říkat ve škole?" uvedl Meireles.

"Do homosexuálů jsem sudímu také nenadával. Podívejte se na můj účes, na moje oblečení - nejsem přece člověk s předsudky. Nevím, jak v Turecku někomu ukážete, že je gay, ale moje gesto rozhodně nebylo homofobní. Jen jsem mu chtěl naznačit, že je zbabělec, protože podlehl atmosféře," řekl Meireles.

Reklama

Související témata: