Hlavní obsah

Probuzený kanonýr Necid se vrací do Ruska, kde bude čekat na nové angažmá

Český fotbalový útočník Tomáš Necid se po velmi úspěšném hostování v nizozemském Zwolle přesune zpátky do mateřského CSKA Moskva, kde se 11. ledna zapojí do přípravy týmu. Ruský zaměstnavatel bude po skončení hostování hledat Necidovi nové angažmá, jednou z variant je i návrat českého hráče do Zwolle. Informace potvdil Sport.cz hráčův agent Jiří Müller.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Tomáš Necid během podzimního srazu české fotbalové reprezentace v Praze.

Článek

Spekulace okolo Necidovy budoucnosti nabraly po novém roce spád a informace o jeho osudu se liší napříč zdroji i zeměmi. Není se čemu divit, po vleklém zranění a marné snahy vrátit se do sestavy ruského CSKA obrazil pětadvacetiletý útočník několik hostování. Slavně se vrátil také do „své" Slavie, ale kopačky kanonýra obul znovu až na podzim v nizozemském Zwolle.

V dresu nizozemského celku nasázel Necid nadstandardních 10 gólů v 17 soutěžních startech, díky čemuž se nejen vrátil do reprezentačního kádru, ale také rozdrnčel telefon v sídle fotbalového CSKA, které má českého vytáhlého forvarda ještě stále pod smlouvou.

O Necidův návrat samozřejmě stojí ve Zwolle, kde v českém hráči našli klíčového muže ofenzívy, který je schopný sám zvrátit průběh zápasu ve prospěch svého týmu. „Tomášova smlouva s námi skončila 31. prosince a on se vrací do Ruska," uvedl technický ředitel nizozemského celku Gerard Nijkamp s tím, že doufá v Necidův brzký návrat do týmu. „CSKA chce Necida prodat, ale zatím nemají kupce. Díky tomu stále doufáme," dodal optimisticky.

„Nešlo o předčasné ukončení hostování, smlouva byla jen do konce roku 2014. Tomáš se připojí jedenáctého ledna k přípravě CSKA Moskva. Klub se jej snaží prodat, o jeho dalším osudu se rozhodne právě po jeho návratu do Ruska," vyjasnil situaci v rozhovoru pro Sport.cz hráčův agent Jiří Müller.

Reklama

Související témata: