Hlavní obsah

Kadlec končí v bundeslize. Upsal se dánskému mistrovi

Český fotbalový útočník Václav Kadlec v lednu přestoupí z Eintrachtu Frankfurt do Midtjyllandu. Dánský mistr, v jehož týmu působí také obránce Filip Novák, s třiadvacetiletým útočníkem podle médií podepsal smlouvu do roku 2019 a zaplatil za něj dva milióny eur (asi 54 miliónů korun).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Václav Kadlec bude hrát v Dásnku.

Článek

Ve Frankfurtu jsem nehrál a Midtjylland mi dává šanci, takže myslím, že přestup je správné rozhodnutí," uvedl Kadlec v rozhovoru pro internetové stránky klubu. "Doufám, že týmu pomůžu k obhajobě titulu a postoupíme do Ligy mistrů. To je můj sen," přidal.

Kadlec působil ve Frankfurtu od srpna 2013, kdy přišel ze Sparty za 3,5 miliónu eur. V německém klubu se však nedokázal prosadit a letos v únoru se vrátil na Letnou na půlroční hostování. V tomto ročníku odehrál za Eintracht pouze 58 minut. Celkem v bundeslize nastoupil k 27 utkáním a dal šest branek.

Midtjylland se o Kadlece ucházel v nedávné době už dvakrát, ale uspěl až teď. Jedenáctinásobný reprezentant se tak po Novákovi a brankáři Martinu Raškovi stal třetím českým fotbalistou v klubu. "Václav umí hrát oběma nohama, je to šikovný hráč a máme radost, že se nám ho podařilo získat," uvedl sportovní ředitel Midtjyllandu Claus Steinlein.

Udělal Václav Kadlec přestupem do Dánska správný krok?
Ano
92,7 %
Ne
7,3 %
Celkem hlasovalo 2850 čtenářů.

Reklama

Související témata: