Hlavní obsah

Odcházím! V Bruselu už není bezpečno, tvrdí argentinská hvězda Anderlechtu

Brusel

V útoku Anderlechtu strávil osm let, další góly do sítě soupeřů slavných Fialek už ale nepřidá. „V létě končím. Život v Bruselu už není to, co býval, já ani moje rodina se tady necítíme bezpečně,“ prohlásil argentinský fotbalový útočník Matías Suárez po úterních teroristických útocích na letišti Zaventem a v městském metru, při nichž přišlo o život nejméně 34 lidí.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Anderlechtu Brusel Matías Suárez.

Článek

Změnu v chování obyvatel v belgické metropoli zaregistroval Jihoameričan, jenž byl v roce 2011 vyhlášen nejlepším hráčem belgické ligy, již po řádění teroristů loni v listopadu v Paříži.

„Místní se pod vlivem těch otřesných událostí změnili, ovládá je strach. Na ulicích ani v nákupních centrech jich už moc nevidíte, v podstatě se bojí vycházet z domu. V našem sousedství přibylo džihádistů, lidí, kteří jsou zapojeni do těch strašných věcí. Mluvili jsme o tom s manželkou i přáteli už několikrát a bohužel jsme něco takového, co se stalo (v úterý), v Bruselu očekávali," citoval Suáreze server deníku Daily Mail.

Sedmadvacetiletý forvard byl v inkriminovaný den právě na cestě na trénink, když v rádiu zaslechl zprávy o bombových útocích.

„Byl jsem ohromně vystrašený. Hned jsem vzal mobil a volal, abych zjistil, zda je dcera v pořádku. Děsivé chvíle! Nemá to nic společného s Belgií, to je fantastická země. Miluji ji i její obyvatele, ale z důvodu bezpečnosti rodiny jsme se rozhodli, že v červnu v Anderlechtu skončím a z Bruselu odejdeme. Už jsem požádal i mého agenta, aby se mi porozhlédl po jiném angažmá," uzavřel Suárez.

Reklama

Související témata: