Hlavní obsah

Barošova 'božská' ruka rozčílila trenéra Evertonu

BIRMINGHAM

Fotbalisté Evertonu prožívají krušné časy. Čtvrtý celek minulého ročníku anglické Premier League se před koncem roku krčí na šestnáctém místě tabulky a zatím poslední ránu utržil během vánočního víkendu, kdy si odnesl čtyřbrankový výprask z duelu s Aston Villou. A to ještě nazdvihl kouče Evertonu Milan Baroš, který si při svém prvním gólu očividně pomohl rukou.

Článek

Český útočník otevřel skóre utkání v pětatřicáté minutě po centru obránce Aston Villy Garetha Barryho. Přihrávka byla ale příliš dlouhá a Baroš si tak zcela evidentně pomohl rukou. Píšťalka rozhodčího ale zůstala němá a nejlepší kanonýr loňského Eura mohl nadšeně vyrazit k domácímu kotli poté, co nedal brankáři Evertonu šanci.

Snímek, který zveřejnil deník The Sun, ukazuje Barošův zásah rukou. FOTO: Repro z The Sun

Aston Villa se díky úvodní brance dostala do hry a ve druhém poločase přidala na konto soupeře další tři zářezy, když skóre uzavřel svým druhým gólem Baroš.

To, že k výhře svého týmu pomohl takřka jako legendární Diego Maradona k vyřazení Anglie na MS v Mexiku 1986, český forvard přiznal, nijak se tím ale netrápil. "Před prvním gólem jsem si pomohl rukou. Do šestnáctky letěl centr ze strany. Obránce na něj skákal, ale v malém vápně jsem se dostal před něho. Míč jsem si trochu zpracoval rukou a prostřelil brankáře," líčil v úterý v rozhovoru pro deník Právo.

Rozhovor s Milanem Barošem najdete ve středečním vydání deníku Právo.

Srovnání se slavným Argentincem se ale brání. "To bylo něco úplně jiného. Já jsem gól rukou nedal, ruka byla jen u zpracování míče. Přiznal jsem se a mám svědomí čisté, míč jsem vstřelil do sítě nohou. Není důvod se v tom nějak pitvat," má jasno.

Kouč Evertonu, ale také některá anglická média by českého kanonýra nejraději viděla před kárnou komisí. Baroš se trestu neobává. "Nemám z trestu obavu, není důvod. Sudí nepískl. Přiznal jsem se a tím to pro mne skončilo. Takových gólů už padlo a po daleko horších rukách. Co píší média mě nezajímá," tvrdí český reprezentant. "

"Byl to velmi důležitý gól, po němž jsme začali diktovat tempo. Celý tým zahrál proti Evertonu skvěle a vítězství jsme si rozhodně zasloužili," dodal Baroš pro deník The Sun.

O'Leary věří, že se Aston Villa zvedne

Zatímco český reprezentant neskrýval spokojenost, kouči Evertonu Davidu Moyesovi se dělaly mžitky před očima. "Ten okamžik ovlivnil vývoj celého utkání. A není jediná omluva pro to, že rozhodčí nepřerušil hru. Tu situaci musel jasně vidět. Navíc takto nerozhodl jen jednou. Podobně nepískl při ruce Liama Ridgewella. Je to neuvěřitelné," soptil Moyes.

Trenér Aston Villy David O'Leary byl po utkání přesvědčen, že jeho svěřenci si vybrali šťastný okamžik, kdy sudí Mike Riley nezastavil Barošovu akci, ve správný čas. "Dominovali jsme utkání od začátku a jediný gól za první poločas neodpovídá obrazu hry. Tu situaci jsem neviděl. Ale stalo se a my jsme si ten okamžik vybrali ve správný čas. Potřebujeme se chytit a pokud tomu přispěje i porážka Evertonu, pak budu moc rád," nechal se slyšet Barošův kouč.

Reklama

Související témata: