Hlavní obsah

Brückner: Dobrá práce, ale byl to jen první odvrácený mečbol

HELSINKY

Vnitřní uspokojení vyzařovalo z trenéra Karla Brücknera po vítězném utkání ve Finsku. Při obvyklém hodnocení uplynulých devadesáti minut byl přesto stručný. "Byla to dobrá práce, ale byl to jen první odvrácený mečbol," naznačil, že velká radost by byla před baráží předčasná. Zamlouval se mu prý především způsob, jakým si hráči poradili ve složité situaci, do níž se dostali.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Trenér fotbalové reprezentace Karel Brückner

Článek

"Hráli disciplinovaně a koncentrovaně. Rozhodla jejich zřejmá kvalita," viděl jednostranný průběh utkání český trenér. Přiznal ale, že ještě o přestávce šli hráči do kabiny bez uspokojení. "Dali jsme sice rychle první gól, ale druhý nepřicházel a na hráčích byla zřejmá trochu nervozita. Po druhém gólu z nich ale spadla a pak už to byl klidný výkon," řekl kouč o momentu, který definitivně zlomil osud zápasu.

Radost měl i z toho, že do základní sestavy nasadil Tomáše Juna, který skóre zápasu načal. O jeho startu se prý rozhodl vlastně už po sobotním zápase s Nizozemci. "Pravděpodobnost Barošova startu byla minimální, na výběr jsme neměli," uvedl kouč, že zařazení posledního zdravého útočníka z obvyklého kvarteta bylo zcela jasným řešením.

Baroše chtěl ušetřit od dalších zdravotních komplikací. "Potřebujeme ho zdravého především na baráž," připomněl, že dva nejdůležitější podzimní zápasy Čechy teprve čekají.

Hodnotit jednotlivce se mu nechtělo, ale naznačil, že klíčovým hráčem byl znovu Tomáš Rosický. "Mluvit o Rosickém by bylo nošením dříví do lesa, podobně jako hodnocení dalších opor. On je na svém místě geniální," pochválil režiséra svého týmu Brückner.

Reklama

Související témata: