Hlavní obsah

Šmicer: Máme dobré šance do odvety

OSLO/PRAHA

Spokojený byl bezprostředně po vítězném zápase baráže v Norsku záložník Vladimír Šmicer. Hráč francouzského Bordeaux po půl hodině zařídil jediný gól zápasu a rozjásal hlasitě povzbuzující fanoušky na stadiónu Ullevaal v norském Oslu. "Před odvetou máme velice dobré vyhlídky na postup," říkal Šmicer v pozápasovém rozhovoru pro televizi Nova.

Článek

Hřiště více než fotbalovou plochu připomínalo pískoviště, i s touto nástrahou se čeští hráči dokázali vypořádat. "Čekal nás těžký soupeř i terén, ale podali jsme bojovný výkon a zápas zvládli. Většinou jsme kontrolovali hru a máme hodně dobré šance do odvety," říkal Šmicer.

Reprezentaci se povedlo to, o co ve dvou barážových zápasech proti Belgii před čtyřmi lety usilovala marně - vstřelit gól. "Do Norska jsme jeli vyhrát nebo alespoň vstřelit gól. Povedlo se nám obojí, takže jsme moc spokojení," pochvaloval si záložník francouzského klubu z Bordeaux.

Jednoduše popsal osmdesátinásobný reprezentant i klíčový okamžik duelu, kdy po akci dalších zkušených kolegů Nedvěda a Poborského hlavou vstřelil jediný gól zápasu. "Sledoval jsem Karla a věděl jsem, že mi míč podobně bude dávat před branku. Bari mi odtáhl soupeře na první tyči a já se pak už jenom soustředil, abych to trefil," popsal rozhodující okamžik šťastný střelec.

Češi jsou po vítězství 1:0 v Norsku jednou nohou na světovém šampionátu, který bude příští rok hostit Německo. Výsledek z Osla ale musejí potvrdit ve středeční odvetě na pražské Letné.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články