Hlavní obsah

Fotbalisté setřásali únavu, Rozehnal s Rosickým netrénovali

PRAHA

Bez Davida Rozehnala a Tomáše Rosického trénovali v neděli fotbaloví reprezentanti, kteří na pražském Strahově setřásali únava po sobotním vítězství v barážovém utkání v Norsku. Oba hráči základní sestavy si po zápase stěžovali na drobná zranění, a tak ani nevyběhli s ostatními spoluhráči k výklusu.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbalisté se už připravují v Praze - archivní foto.

Článek

Rosického trápil bolavý kotník a koleno, Rozehnalovi se vrátila bolest v patě, s níž zápolil už počátkem týdne. "V obou případech jsou výhledy optimistické, do středy je ještě dost času. Rosický má lehce natažené vnitřní kolenní vazy a dnes šel pouze na regeneraci, Rozehnal je v posilovně," řekl lékař mužstva Petr Krejčí novinářům.

Mohou Norové ještě v Praze překvapit?
Hlasujte v anketě Sportu.cz!

Podle jeho slov pobolívá koleno také Karla Poborského, ale ani u něho nevidí problém. "To jsou věci, které souvisí s terénem, na jakém sehrálo," uvedl Krejčí.

Reprezentanti, kteří odehráli většinu utkání, dvacet minut vyklusávali a pak zmizeli v kabině. Zbývající část týmu absolvovala ostřejší přípravu završenou hrou na dvě, brankáři měli speciální trénink.

Na odpoledne dal trenér Karel Brückner svým svěřencům volno. Někteří hráči přiznávali, že se ze všeho nejvíce těší, jako doženou spánkový deficit po pozdním nočním příletu z Osla. Další fotbalisté plánovali setkání s rodinami. Nejvytíženější bude Milan Baroš, který v pražském klubu Solidní nejistota odpoledne pokřtí svoji autobiografickou knihu.

Brückner by měl dnes právo na pořádnou oslavu, protože slaví 66. narozeniny, ale kouč prý žádné přípitky neplánuje, jen si dopřeje slavnostnější menu. "Dám si kachnu a pak už zase přijde na řadu sledování videokazet a příprava na středu," prohlásil.

Hráči mu ale narozeniny večer připomenou. Podle tradice dostane po večeři od vedení týmu dort a všichni mu společně zazpívají.

Reklama