Hlavní obsah

Norové jsou venku nebezpečnější, varuje Brückner

Trenér fotbalové reprezentace Karel Brückner po sobotní výhře v Norsku nepropadl euforii. Ve středeční odvetě čeká prý české fotbalisty ještě těžší práce, protože Seveřané podle něho hrají venku lépe než doma. Brückner počítá, že Norové rozhodně nepřijedou do Prahy s poraženeckou náladou.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Trenér fotbalové reprezentace Karel Brückner

Článek

Navíc na Letné bude mnohem kvalitnější povrch, který prospěje nejen hře domácích mužstva, ale i soupeře. "Jsou houževnatí, do poslední minuty budou bojovat o postup a i herně půjdou nahoru," řekl dnes novinářům kouč v den svých 66. narozenin.

Podle něho jsou oba týmy v situaci, jako by začal jeden zápas a český tým vstřelil v první minutě gól. "Vedeme 1:0, ale stále zbývá dalších 89 minut," uvedl trenér.

Celé dny před sobotním zápasem v Oslu se mluvilo především o tom, kdo bude mít se špatným terénem na stadionu Ullevaal větší problémy. Nakonec se zdálo, že více vadil Norům, protože před rozhodující brankou Bergölmo podklouzl a Carew po zápase vykládal, že se skoro nemohl pohybovat. "Nevadil ani jednomu týmu více, spíše s ním měli problémy někteří jednotlivci. A především ti vyšší a méně obratní, zatímco naše lehká jízda se pohybovala celkem dobře," vykládal dobře naladěný kouč.

Radost mu udělal ale nejen výsledek, ale i hra Pavla Nedvěda. Záložník Juventusu se podle něho předvedl se svou typickou zarputilostí. "Ale nechyběla ani kvalita, byl to strhující projev, dominantní byl na hřišti i mimo něj," mínil trenér.

Jedinou kaňkou v zápase byla druhá žlutá karta v kvalifikaci pro Tomáše Galáska, který bude mužstvu ve středu chybět. "Raději bych byl, kdybychom nepřišli o žádného hráče, ale při tom, co hrozilo, to jsou relativně ještě malé ztráty," připomněl kouč, že v ohrožení bylo pět dalších fotbalistů.

Na Letné s novým kapitánem

Galáska musí někdo nahradit nejen na trávníku, ale také v roli kapitána i mimo něj. Vrátí se páska na ruku Pavla Nedvěda? Nebo ji navlékne někdo z dvojice Karel Poborský, Tomáš Rosický, kteří jsou jeho zástupci? "Ono to tak nějak samovolně vyšlo, asi by to tak mohlo být. Ale nijak zvlášť se o tom nebavíme, hráči si to vyřeší nějak sami," řekl Brückner.

Ještě neměl čas pořádně sledovat, jak se vyvíjely další dva barážové duely, ale pohodovému vítězství Švýcarů nad Tureckem (2:0) se prý nijak nedivil. "Zvlášť to čisté konto mě nepřekvapilo, protože Švýcaři mají dlouhodobě velmi dobrou defenzivu," prohlásil.

Reklama