Hlavní obsah

Futsalisté budou v sobotu bojovat v běloruském Brestu s Belgií o evropské zlato

Čeští futsalisté udolali v pátečním podvečeru v semifinále Mistrovství Evropy v běloruském Brestu Katalánsko 2:1, když hrdinou utkání se stal střelec obou branek Ondřej Havrda a také pozorně chytající brankář Martin Mareš, v sobotu si Česká reprezentace zahraje po čtyřech letech opět evropské finále. Soupeřem jí bude celek Belgie, který ve výborném zápase vyřadil obhájce prvenství z Ruska. Zápas v Brestu začíná v sobotu v 16 hodin středoevropského času a sledovat jej můžete prostřednictvým internetové televize.

Foto: ČFSF

Česká futsalová reprezentace

Článek

Utkání začalo opatrně, oba týmy si byly patřičně vědomi důležitosti semifinále. V naší brance nastoupil Martin Mareš, Katalánci představili svého druhého gólmana, když brankářskou jedničku postihli zdravotní potíže.

V takticky vedené bitvě si připisali Katalánci první fauly, náš tým ale své standartní situce nevyužil. První branka přišla jako blesk z čistého nebe, z dálky natáhl Havrda a zařídil vedení 1:0. Katalánci se ale rychle otřepali z inkasované branky a výborné zákroky si připsal i Martin Mareš. Český tým přečkal šance hostí a postupně si i on vytvořil výborné možnosti, ale Rott ani Šnídl branku nedali. Katalánci se snažili o vyrovnání, naše akcie stále držel nad vodou Mareš. V šanci se objevil Cieslar, na straně druhé i Katalánci předvedli několik hezkých akcí. V závěru půle mohl přidat druhý gól Šnídl, ale nedal - na konci první půle Česko vede 1:0 brankou Havrdy.

Do druhé půle nastoupil náš tým s vědomím náskoku. Ale o něj přišel ve 2. minutě po přísně nařízeném trestném kopi Katalánci vyrovnali a i nadále byli při chuti. Brankář Mareš byl však pozorný, nám se kombince příliš nedařily, ze hřiště musel odejít Cais. Katalánci po vyrovnávací brance ožili a zlobili naši obranu. Blížil se napínavý závěr utkání v základní hrací době, na fauly to 5 minut před koncem bylo 3:3. Katalánci nasbírali další fauly a při šestém se kopala devítka, tu Havrda bezpečně proměnil. Obrovské nervy to ale byly na úplném konci střetnutí, Katalánci se dožadovali penalty za ruku našeho futsalisty, poté neunesla tíhu prohry ani katalánská lavička, Češi přeci jen po tuhém boji zdolali Katalánce.

Program a výsledky ME v běloruském Brestu :
Pátek 18. května 2012 - utkání o umístění a semifinále
13:30 1) 5-7 place - Slovensko vs Norsko 7:6
15:15 2) 5-7 place - Bělorusko vs Jižní Osetie 6:4
17:00 3) 1/2 final - Katalánsko vs Česko 1:2 (0:1)
19:00 4) 1/2 final - Belgie vs Rusko 5:2 (2:0)
Sobota 19. května 2012
11:00 7th place - Norsko - Jižní Osetie
12:30 5th place - Bělorusko - Slovensko
14:00 3rd place - Katalánsko - Rusko
16:00 final match - Česko - Belgie

Více na webu ČFSF - http://www.futsal-salovyfotbal.com/index.php?str_id=12

Reklama