Hlavní obsah

V sobotu končí základní část futsalové ligy, Chemcomex Praha bude útočit na rekord

Po reprezentačním soustředění a dvou přípravných utkáních v Luhačovicích pokračuje v sobotu 2. února 2013 nejvyšší soutěž sálových fotbalisté posledními turnaji v její základní části. Na český rekord budou chtít patrně zaútočit futsalisté pražského Chemcomexu, kteří v soutěži ještě ani jednou nepoznali hořkost porážky a mohou tak dosáhnout magické hranice padesáti bodů.

Foto: Jakub Krejčí

Futsalisté pražského Chemcomexu

Článek

Poněvadž je již známa osmička týmů postupujicích do čtvrtfinále play off celostátní ligy, tak se bude hrát v sobotu pouze o nasazení týmů do vyřazovacích bojů. Stále však ještě není vyřešena otázka jedenáctého týmu, který se v baráži o nejvyšší soutěž utká s vítězi krajských lig a naděje posledního Varnsdorfu stále ještě žije.

Ve zlínské hale Euronics ale nečekají Severočechy lehcí protivníci, oba moravské týmy ze Slavičína a Zlína stále pošilhávají po elitní čtveřici zaručující případné třetí utkání play off na domácí půdě. Futsalisté Zlína se již dostávají z herní krize a budou to chtít předvést i před vlastními fanoušky. Do města obuvi přijede i Jilemnice, která si také může vybírat soupeře pro nadstavbovou část a je veřejným tajemstvím, že hráči z podkrkonoší by ve čtvrtfinále brali nejraději pražský Chemcomex.

V hale pražské Slavie v Edenu se ve stejný čas jako ve Zlíně hraje další turnaj, kde se kromě domácího Chemcomexu představí i jeho dvojička z Nového Boru a ty prověří celky z Klatov a z Větřní. Klatovskému Trivelu bude nejspíš chybět zatím nejlepší ligový kanonýr Presl, který hraje velký fotbal v druholigovém Táborsku a jihočeské Větřní také může případně kalkulovat se svým soupeřem pro vyřazovací boje. O pokusu o rekord pražského Chemcomexu jsme již informovali a Nový Bor bude v turnaji víceméně do počtu, neboť Adrii již v tabulce o nic významného nejde.

Poslední turnaj v Rokytnici v Orlických horách startuje ve 14:00 hodin a zahájí jej šlágr tohoto kola mezi úřadujícím mistrem z Poličky a brněnským týmem Gioia. Oba týmy už budou s předstihem vědět výsledky svých soupeřů, a tak se mohou podle toho i zachovat, i když ani jeden ze soupeřů nebude chtít v tomto duelu prohrát. Na turnaji bude třetím do party pořádající Vamberk, který bude netrpělivě čekat na výsledky ze Zlína a především na bodový zisk Varnsdorfu.

Propozice nadstavbové části :
Ve čtvrtfinále hrají proti sobě družstva dle umístění po základní části CL 2012/13, 1-8, 2-7, 3-6, 4-5. První čtvrtfinálové utkání hraje doma lépe postavené družstvo po základní části (1, 2, 3, 4), odveta se hraje na hřišti hůře postaveného po základní části (5, 6, 7, 8)
Hraje se na dvě vítězná utkání. První čtvrtfinálové utkání (9. 2. 2013) se odehraje na hřišti lépe postaveného družstva po základní části CL. V případě nerozhodného výsledku po základní hrací době (2x20 minut čistého času), se prodlužuje 2x5 minut čistého času. Prodloužení se považuje za pokračování druhého poločasu a načítané chyby družstva z prodloužení se připočítávají k načítaným chybám dosaženým ve druhém poločasu čtvrtfinálového utkání. V případě nerozhodného výsledku utkání i po prodloužení, rozhoduje o vítězi utkání pomocné kritérium, dle SŘ ČFSF čl.21-3 (střelba ze značky pokutového kopu).
Druhé čtvrtfinálové utkání (16. 2. 2013) se hraje na hřišti hůře postaveného družstva po základní části CL, opět na 2x20 minut čistého času. V případě, že toto utkání skončí po základní části nerozhodně, postupuje se shodně, jako u prvního čtvrtfinálového utkání. Pokud obě čtvrtfinálová utkání vyhraje stejné družstvo, vítězí ve čtvrtfinále 2:0 na zápasy a postupuje do další fáze play off.
Jestliže každé z družstev čtvrtfinálové dvojice zvítězí v jednom ze čtvrtfinálových utkání a po druhém odehraném čtvrtfinálovém utkání je stav 1:1 na vítězná utkání, přichází na řadu rozhodující čtvrtfinále, opět na 2x20 minut čistého času, které se odehraje 23. 2. 2013 na hřišti lépe postaveného družstva po základní části (1, 2, 3, 4). V případě, že toto utkání skončí po základní hrací době nerozhodně, postupuje se shodně jako u prvního čtvrtfinálového utkání.

Reklama