Hlavní obsah

Třetí nabídku už odmítnout nešlo, vysvětluje Magera, proč se upsal Boleslavi a popudil si Bazaly

Už dvakrát ho v minulosti Mladá Boleslav k přestupu lákala, odchovanec ostravského fotbalu Lukáš Magera ale pokaždé nabídku zdvořile odmítl. Napotřetí už ale neodolal a Středočechům se devětadvacetiletý urostlý útočník upsal. „Ozvalo se sice i několik zahraničních klubů, ale nebylo nad čím přemýšlet. Cenil jsem si toho, že se majitel klubu pan Dufek opět ozval a znovu mně předložil nabídku. Jeho zájem mluvil za všechno,“ vysvětloval světoběžník Magera, jenž si během dosavadní kariéry vyzkoušel angažmá v rumunském Temesváru, stejně jako působení ve Swindonu ve třetí anglické lize.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Mladoboleslavská posila z ostravskýách Bazalů Lukáš Magera

Článek

Ostravské Bazaly jste si odchodem do Mladé Boleslavi hodně popudil. To skutečně neměl Baník o vaše další služby zájem?

Žádnou nabídku od klubového vedení jsem nedostal, smlouvu mně nikdo skutečně nenabídl.

Trenér Látal ale tvrdí, že s vámi další angažmá na Bazalech probíral a o smlouvě s vámi osobně mluvil...

S trenérem jsme se o smlouvě bavili. Ale jen s trenérem. Z vedení se neozval nikdo.

Čekal jste, že váš odchod vyvolá takový rozruch?

Mrzí mě to hlavně kvůli rodině a všem známým, jež v Ostravě mám. Myslím, že jsem toho pro Baník udělal v minulosti hodně a nezasloužil jsem si, abych byl takovýmto způsobem pohaněný. Nedopustil jsem se přece ničeho špatného, když jsem odešel do klubu, který o mě měl zájem. A dokonce opakovaně, protože mladoboleslavský majitel pan Dufek mně nabídl angažmá již potřetí.

Proč jste tedy nešel dřív, když o vás byl v Mladé Boleslavi takový zájem?

Po odchodu z rumunského Temešváru jsem chtěl zkusit ještě angažmá v cizině, a proto jsem dal přednost anglickému Swindonu. A když mně nabízela Mladá Boleslav přestup poprvé, nemínil mě pro změnu uvolnit Baník.

Dokážete si vůbec představit, že teď přijedete s Mladou Boleslaví do Ostravy a nastoupíte proti Baníku? Umíte si představit přijetí, jež vás čeká?

Pískali na mě a nadávali mi, když jsem za Baník hrál a proto si nebudu nic dělat z toho, když na mě budou pískat zase.

Zmínil jste se o eminentním zájmu mladoboleslavského šéfa Dufka o vaše angažování. Byl to jediný důvod, proč jste se nakonec pro přestup rozhodl?

I osobnost trenéra Koubka sehrála svou roli, protože pod ním jsem začal dostávat při hostování v druholigovém Kladně poprvé pořádnou příležitost. To on mě nakonec nastartoval vzhůru, to on byl na začátku mé kariéry. Znal se navíc s tehdejším koučem Baníku Jarabinbským, s nímž působili společně v Číně, takže i to mně pomohlo, abych začal v Baníku pravidelně hrát.

Do Mladé Boleslavi jste přišel jako útočník, který by měl společně s mladým Chramostou vytvořit nebezpečnou ofenzivní dvojici starající se o góly.  Bude vám vyhovovat podobná role?

Něco podobného jsme hráli poslední půlrok v Baníku se Svěrkošem a tenhle styl mně vyhovuje. Můžeme se s Honzou vzájemně doplňovat a profitovat z toho. Nejsem typicky hrotovým hráčem, který by se rval se soupeřovými stopery v šestnáctce, víc mně svědčí, když se jejich pozornosti vyhnu a budu si moci chodit pro balóny, rozdělovat je a těžit ze spolupráce s Chramostou.

Mladá Boleslav vstupuje do nové sezóny s velkými ambicemi. Chce se prosadit nejen v domácí lize a poháru, ale i na evropské scéně. I to vás určitě láká...

Pochopitelně, protože Mladá Boleslav má už řadu let kvalitní a dobře poskládané mužstvo pohybující se permanentně v popředí tabulky. A teď je ještě silnější, protože kádr zůstal pohromadě a šest nových, kvalitních fotbalistů se v něm objevilo. Teď bude záležet na nás, jak nespornou fotbalovou kvalitu zúročíme a sezónu zvládneme.

Klub se ambicemi před novou sezónou netají. Ale co vaše osobní ambice?

Přišel jsem do Mladé Boleslavi sice až před závěrečným soustředěním v Rakousku, ale do mančaftu jsem zapadl rychle. Kluci mně hodně pomohli. Proto teď chci k naplnění klubových ambicí co nejvíc pomoci. Výkony i góly.

A co třeba ambice reprezentační? S těmi jste se po čtyřech startech v národním týmu rozloučil?

Reprezentaci nepovažuji v žádném případě za uzavřenou kapitolu. V mužstvu hrajícím na ligovém výsluní a účinkujícím v pohárové Evropě budu samozřejmě víc na očích, ale vše záleží skutečně jen na mých výkonech. Trenér národního týmu Bílek se zmínil v souvislosti s hledáním útočníků o Honzovi Chramostovi, a proto věřím, že mu do reprezentace pomohu. A on mně třeba také.

Reklama

Související témata: