Hlavní obsah

Viktorce vadí nadávky na Fina Peltavena. Soustřeďte se jen na Plzeň, prosí fanoušky

Plzeň

Fanoušci fotbalové Plzně prokázali vtip a nachystali choreo vítající finskou posilu Peltavena. Pokřiky na šéfa fotbalové asociace si ale stejně neodpustili. Hráči Viktorie své příznivce v nové kampani prosí, aby se soustředili jen na podporu svého týmu a povznesli se nad jakákoliv další témata. „Nikdy nebudeme fanouškům rozmlouvat jejich názory, ty budeme vždy respektovat. Při utkání však potřebujeme cítit jejich pomoc, která bude směřována především na tým,“ zdůrazňuje za kabinu brankář Matúš Kozáčik.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňští fanoušci během utkání s Jihlavou přivítali finskou posilu Peltavena...

Článek
Fotogalerie

Soustřeďme se na Viktorku

Disciplinárka nedávno potrestala Plzeň za nevhodné transparenty fanoušků pokutou 20 tisíc korun, na což fanoušci vytvořili sbírku. V nedělním utkání s Jihlavou tak vsadili na vtip a šéfa FAČR Miroslava Peltu oslovili originálně. V kotli vytvořili finskou vlajku s nápisem „Vítáme finskou posilu" a dodali napodobeninu plzeňského dresu s číslem 18 a jmenovkou Peltaven. Častý pokřik fandů z hledišť vskutku připomíná jakési finské jméno...

Bohužel ani v duelu s Jihlavou si fanoušci Plzně neodpustili verbální vulgarity. A klub by nápaditost fanoušků rád napřel jiným směrem.

„Chtěli bychom fanoušky poprosit, aby se pokusili povznést nad jakákoliv další témata a soustředili se pouze na nás. Všichni společně jsme Viktoria Plzeň - a to je to jediné, co nás zajímá a zajímat bude také do budoucna," prosí diváky reprezentant David Limberský. „Stejně tak jako se my koncentrujeme pouze na výkon v utkání, potřebujeme také naše fanoušky, aby svoji podporu směřovali na pomoc týmu," dodává.

Nechtějí další disciplinární postihy

Na druhou stranu si hráči nechtějí své příznivce rozhněvat. „Našim fanouškům patří za podporu během celé sezóny obrovské poděkování, každé utkání je pro nás díky nim obrovským svátkem," zdůrazňuje kanonýr Stanislav Tecl.

S kabinou se shoduje také vedení klubu. „Jsme zajedno v tom, že nikdy nebudeme mluvit fanouškům do jejich názorů. Pokud bude jakékoliv jejich stanovisko vyjádřeno v rámci slušnosti a především s možnou nadsázkou, budou mít naši plnou podporu. Společným cílem však je, aby atmosféra v Doosan Areně byla především o Viktorce," říká generální manažer Adolf Šádek.

„Tady jsme doma my a soupeř by to měl cítit od první do poslední minuty. Bylo by velkou kaňkou na jinak vynikajícím vztahu klubu a jeho fanoušků, pokud bychom museli řešit další možné disciplinární postihy a tím odvádět pozornost celého klubu od toho jediného důležitého - a tím je úspěch Viktorie," upozorňuje Šádek.

Plzeň již ve čtvrtek od 17:30 rozehraje na vlastním hřišti semifinále Poháru České pošty s Brnem.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava