Hlavní obsah

Kouče Barcelony Vilanovu převezli po operaci rakovinového nádoru na jednotku intenzivní péče

Barcelona/Praha

Trenér fotbalistů španělské Barcelony Tito Vilanova už je po operaci nádoru. Podrobil se jí ve čtvrtek v nemocnici Vall d'Hebron a podle informací španělského tisku i oficiálních stránek katalánského klubu proběhla podle plánu. Čtyřiačtyřicetiletý trenér je nyní na jednotce intenzivní péče, aby se v průběhu příštích týdnů podrobil chemoterapii a ozařování.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Trenér Barcelony Tito Vilanova.

Článek

Necelý rok měl Vilanova pokoj, po roce se zhoubná choroba znovu vrátila. Lékaři diagnostikovali trenérovi Barcelony opětovně nádor na příušní žláze, takže operace byla nezbytná. Ve čtvrtek se jí na klinice barcelonské nemocnice Vall d'Hebron podrobil, v pátek dopoledne byl přeložen na jednotku intenzivní péče.

Lékaři odmítli s odkazem na soukromí pacienta podat jakékoli bližší informace o zdravotním stavu trenéra i o tom, nakolik se rakovina rozšířila. „Prosím, respektujte trenérovo přání na zachování důvěrnosti informací," vyzval i katalánský klub novináře a fotbalovou veřejnost.

Jediné vyjádření se proto podařilo získat od kapitána Barcelony Carlose Puyola. „Všechno dobře dopadlo," prozradil žurnalistům, kteří ze svých zdrojů zjistili i to, že situace není tak vážná, jak se lékaři původně obávali, neboť rakovina se nerozšířila.

Tito Vilanova, který se mužstva Barcelony ujal v létě po Guardilovi, se v příštích šesti týdnech podrobí intenzivní chemoterpaii a ozařování. Do trenérova návratu na Nou Camp povede mužstvo jeho asistent Jordi Roura, který bude sedět na lavičce i v sobotním ligovém zápase ve Valladolidu.

Reklama

Související témata: