Hlavní obsah

VIDEO: Fotbalový zloděj Neymar si pěti góly přivlastnil exhibici a sokovi z Realu ukradl oslavu

Vánoční oslavy v Brazílii pro sebe uloupila uctívaná modla fotbalového národa Kanárků. Opěvovaný supertalent Neymar přiletěl na svátky domů z Barcelony kvůli disciplinárnímu trestu o něco dříve a nabitý energií zářil při exhibičním duelu. Góly střílel pro radost a dal jich celkem pět, navrch si pak ještě „vystřelil“ z hvězdy nesmiřitelného rivala Realu Madrid.

Pět gólů Neymara v exhibici

 
Článek

Tým vedený právě Neymarem se v charitativním duelu postavil výběru bývalé hvězdy AC Milán Leonarda a bylo se opravdu na co koukat. Zápas skončil vítězstvím družiny barcelonského útočníka v poměru 8:6 a sám Neymar se trefil hned pětkrát. Zamýšlený vůdce mužstva Kanárků na domácím MS v příštím roce se perfektně vžil do vánoční atmosféry a soupeři nadělil pořádnou koledu.

V pohnutí okamžiku v příjemné atmosféře na stadionu v Goianě pak Neymar jednu ze svých tref oslavil způsobem, který má patentovaný druhý nejdražší fotbalista v historii Gareth Bale. Zůstane ovšem ve hvězdách, zda Brazilec zamýšlel použít typické gesto, při němž se z prstů vytvoří symbol srdce, jako popíchnutí hvězdy největšího rivala Realu Madrid v psychologické části boje o titul ve španělské lize.

Oba tito fotbalisté spolu soutěží o nálepku největší předsezónní posily v celosvětovém měřítku, přesto nejspíš ze strany Neymara šlo pouze o srdečné gesto směrem ke svátečně naladěným tribunám. Otázkou zůstává, jak se na celou situaci bude dívat sám Bale, který si toto oslavné gesto dokonce nechal pro komerční účely patentovat.

Až se bude brazilský kouzelník Neymar v lednu vracet přes oceán zpátky do Španělska, kde momentálně probíhá krátká zimní fotbalová pauza, bude také jistě nažhavený na oslavy. Ne však na ty vánoční, ale mistrovské. A to už půjdou pro jednadvacetiletého tahouna Barcelony humor a bezstarostná pohoda stranou.

Reklama

Související témata: