Hlavní obsah

Unavený Ronaldo, špinavé intriky Atlétika. Fotbalisté Bílého baletu se čílili po dalším klopýtnutí

Madrid

Ještě na konci minulého kalendářního roku byli jako mašina, válcovali jednoho soupeře za druhým. Jenže i suverénní hráči Realu Madrid polevili a po ligové porážce ve Valencii nezvládli ani středeční úvodní zápas Španělského poháru na stadiónu Vicenteho Calderóna. Městskému rivalovi Atlétiku Bílý balet dokonce nedal ani gól a po porážce 0:2 má v odvetě co napravovat.

Sestřih gólů z utkání mezi Atlétikem a Realem Madrid.

 
Článek
Fotogalerie

Po nedělní ztrátě bodů za prohru 1:2 ve Valencii kouč královského celku Carlo Ancelotti příznivce uklidňoval, aby nedošlo k panice. Ve středu dokonce nechal své největší eso Cristiana Ronalda jen na lavičce náhradníků. Portugalec se pak dostal na trávník až v 63. minutě, ale žádnou spásou pro Bílý balet nebyl.

„Byl trochu unavený, nechtěl jsem riskovat nějaké zranění. Nic jiného v tom nehledejte," vysvětloval italský stratég.

Atlético, v jehož dresu odehrál takřka hodinu i navrátilec Fernando Torres, poslal do vedení Raúl García. Španělský středopolař proměnil v 58. minutě pokutový kop, který rozhodčí nařídil po Garcíově souboji se Sergiem Ramosem. Definitivní podobu výsledku dal čtvrt hodiny před koncem hlavičkující José María Giménez.

S dvoubrankovou výhrou Rojiblancos se někteří hráči Bílého baletu jen těžko smiřovali. Tradiční městské derby plné emocí a vypjatých okamžiků se přeneslo i do některých pozápasových reakcí.

Špinavé intriky, soptil Marcelo

„Hráči Atlétika používají špinavé intriky," zuřil zadák Marcelo, přičemž narážel na údajné simulace a zdržování ze strany domácích borců. Stěžoval si i na špatný stav hřiště. „Samý hrbol, trávník byl v žalostném stavu... Výsledek není fér, ale ještě to nevzdáváme. Čeká nás dalších 90 minut. Pokusíme se zvrátit stav v náš prospěch," dodal brazilský bek.

Po vítězné sérii 22 zápasů v řadě se Real vyrovnává s druhou soutěžní porážkou během tří dnů. „Rozhodně nejsme v žádné krizi, je přehnané něco takového tvrdit. Nejsem však spokojený s výkonem v posledních zápasech, musíme znovu co nejrychleji vyhrát a vrátit se na vítěznou vlnu," reagoval pětapadesátiletý Ancelotti.

Torres = nová energie

„Atlético má skvělý kompaktní tým. Zápas jsme kontrolovali, ale pak přišla penalta a všechno bylo jinak. Bude to těžké, ale v odvetě se musíme snažit všemi silami," dodal kouč Realu.

Mnohem spokojenější s výsledkem pochopitelně byl kouč Atlétika Diego Simeone. „Byl to těžký zápas, Real začal lépe, ale druhý poločas se nám povedl. Hráli jsme s velkým entuziasmem, lví podíl na tom má i Fernando Torres. Jeho příchod vlil do týmu novou energii. Jsme sice teprve v poločase, ale máme našlápnuto k postupu," tvrdil argentinský kouč.

Který tým postoupí do čtvrtfinále Španělského poháru?
Atlético Madrid
57,2 %
Real Madrid
42,8 %
Celkem hlasovalo 7115 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články