Hlavní obsah

Torres řádil proti Realu Madrid. Takhle vyprovodil Ronalda a spol. ze Španělského poháru

Madrid

Útočník Fernando Torres se vrátil do Atlétika Madrid oživit uvadající kariéru a minimálně ve čtvrtek se mu to povedlo. Dvěma góly rozhodl v odvetě osmifinále Španělského poháru o postupu přes Real Madrid a zastínil i Cristiana Ronalda, který domácím fanouškům na San Bernabéu ukázal Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu světa.

Torres dvěma góly vyřadil Real ze Španělského poháru

 
Článek

Torres se trefil na začátku obou poločasů a připsal si první branky po návratu do mateřského klubu. Atlético s obhájcem trofeje remizovalo 2:2 a po výhře 2:0 z úvodního utkání postoupilo do dalšího kola, kde ho čeká Barcelona. "Mám velkou radost. Rychlý gól nám umožnil hrát naši hru a postup nikdy nebyl ohrožen," řekl Torres.

"Hrát na San Bernabéu je vždycky náročné. Proto mám obrovskou radost, že jsme vyhráli a já se navíc konečně trefil na stadiónu Realu. V minulosti se mi to nikdy nepovedlo," přidal bývalý hráč Liverpoolu, Chelsea a AC Milán, odkud do Španělska přišel na hostování do konce sezóny.

Torresovo střelecké vystoupení navíc zkazilo Realu slavnostní večer, protože odvetě předcházel ceremoniál s představením Ronaldova Zlatého míče a ocenění se dočkal i autor nejhezčího gólu roku James Rodríguez a členové nejlepší jedenáctky Sergio Ramos a Toni Kroos.

"Muselo to být pro domácí těžké. Přišlo hodně lidí, ceremoniál byl velmi povedený, ale vyřazení nebyla součástí plánu," přidal trenér Atlétika Diego Simeone, který ocenil i Torresův výkon. "Po odchodu z klubu dospěl a teď se vrátil jako chlap," prohlásil argentinský kouč. "Udělal mi velkou radost. Jeho příchod nám prospěl, přestože o tom někteří lidé pochybovali," dodal.

Reklama