Hlavní obsah

Real Madrid posílil talentovaný Lucas Silva, Bílý balet však může mít problém s přestupy

Madrid
Aktualizováno

Jednadvacetiletý záložník Lucas Silva se stal novou posilou fotbalistů Realu Madrid. Talentovaný středopolař přichází z Cruzeira a v novém působišti podepsal smlouvu do 30. června 2020. Bílý balet za nejlepšího defenzivního středopolaře brazilské ligy zaplatí zhruba 14 miliónů eur (395 miliónů korun). V Madridu však mohou mít podobně jako v konkurenční Barceloně zanedlouho problém s dalšími nákupy. Kvůli porušování pravidel při přestupech fotbalistů mladších 18 let údajně vítěze Ligy mistrů začala v utajeném režimu vyšetřovat FIFA. Tvrdí to deník AS.

Foto: Susana Vera, Reuters

Nová tvář v Realu Madrid Lucas Silva s prezidentem Bílého baletu Florentinem Pérezem během oficiálního představení na Santiago Bernabéu.

Článek
Fotogalerie

Lucas Silva je jedním z největších talentů brazilského fotbalu, jeho přesun na Santiago Bernabéu se táhl od počátku nového roku a byl dokončen v pondělí. Jednadvacetiletý záložník bude mít v Realu silnou konkurenci v podobě Toniho Kroose, Samiho Khediry, Luky Modriče a Asiera Illarramendiho.

Jednadvacetiletý Brazilec hrál za Cruzeiro poslední dva roky a s klubem získal brazilský titul. V loňském roce byl Lucas Silva vyhlášen nejlepším defenzivním záložníkem brazilské ligy. "Jsem velmi šťastný, splnil se mi sen. Přišel jsem se učit od nejlepších hráčů, je to obrovský posun v mé kariéře," radoval se Lucas Silva po podpisu smlouvy na pět a půl roku.

FIFA prověřuje mladé hráče Realu

Realu nicméně v blízké době hrozí problém s Mezinárodní fotbalovou federací (FIFA). Ta se prý obrátila na španělský svaz a vyžádala si dokumentaci ke všem mladým hráčům Realu, kteří působí v klubech, s nimiž má Bílý balet dohody o spolupráci. Podle deníku AS se to jen v Madridu a okolí týká 22 celků, prověřovat bude FIFA i fotbalisty hrající v partnerských klubech Realu v zahraničí.

Informace o možných problémech Realu se objevila pár dní poté, co madridský klub uzavřel ostře sledovaný přestup šestnáctiletého norského talentu Martina Ödegaarda. Mezinárodní transfery fotbalistů do 18 let jsou povoleny jen výjimečně za splnění určitých podmínek.

Za porušení pravidel při přestupech mladých hráčů byla loni na jaře potrestána Barcelona. Proti trestu bojovala až do konce minulého roku, ale marně a v příštích dvou přestupních obdobích nesmí nakupovat posily. Navíc dostala pokutu 450 000 franků (zhruba 10 miliónů korun).

Reklama

Související témata: