Hlavní obsah

Potvrzeno! Ancelotti skončil v Realu Madrid. Potřebujeme nový impulz, tvrdí Pérez

Spekulace se proměnily v potvrzenou realitu. Italský kouč Carlo Ancelotti skončil na lavičce Realu Madrid. Prezident slavného španělského fotbalového týmu Florentino Pérez potvrdil informaci na pondělní tiskové konferenci.

Foto: Max Rossi, Reuters

Kouč Carlo Ancelotti během zápasu proti Juventusu, který jeho Real nezvládl.

Článek

Pérez vystoupil před novináře na stadiónu Santiago Bernabéu po zasedání představenstva klubu, které projednávalo budoucnost Ancelottiho na lavičce Bílého baletu. Vedení se nakonec rozhodlo, že renomovaný trenér poslední rok své smlouvy na lavičce Realu nenaplní.

Poslední zápas pod jeho vedením Bílý balet vyhrál. V závěrečném kole La Ligy rozstřílel Getafe 7:3, jenže v domácí lize skončil až druhý za Barcelonou a v Lize mistrů vypadl v semifinále. A to je pro madridský klub neúspěch.

„Chci vám sdělit, že jsme se rozhodli propustit Carla Ancelottiho. Jak si jistě umíte představit, bylo to pro nás nesmírně těžké rozhodnutí. Jenže do Realu nechodíte proto, abyste dělal snadná rozhodnutí, musíte zkrátka dělat ta nejlepší rozhodnutí pro tuto instituci," vysvětloval Pérez.

Kdo povede Real?

„Carlo se stal součástí naší historie. Ale jak všichni víme, v Realu jsou maximální nároky a my si myslíme, že nyní potřebujeme nový impulz, který nám pomůže k dalším titulům," dodal klubový prezident.

O nástupci proslulého italského kouče se zatím jen spekuluje, mezi nejčastěji skloňovaná jména patří například Rafael Benítez či Jürgen Klopp.

Reklama

Související témata: