Hlavní obsah

Jaký binec? Starejte se radši o Rafovu dietu, obořil se Mourinho na Benítezovu manželku

New York

Na počátku byla snad jen jako vtip míněná průpovídka, ale nakonec to celé vypadá jako ostřejší výměna slov. Kouč fotbalistů Chelsea José Mourinho nenechal bez povšimnutí vyjádření manželky trenéra Realu Madrid Rafaela Beníteze. Ten zčásti kráčí v Mourinhových stopách. Bílý Balet je jeho další zastávkou, kterou už má za sebou i Portugalec. A v tom to všechno vězí...

Foto: Tyrone Siu, Reuters

Kouč Realu Madrid Rafael Benítez při utkání s Interem Milán na turné v Číně. On sám i jeho manželka to schytali od Josého Mourinha.

Článek
Fotogalerie

„Real je už třetím klubem, ve kterém po Mourinhovi jsme a opět musíme uklízet binec, který nadělal," vyjádřila se Benítezova manželka Montserrat Seara pro španělský deník La Region.

Ať už to bylo míněno jakkoli, Mourinho, který se s Benítezem nemusí už z dřívějška, to rozhodně nevzal jako vtip či nadsázku a při zaoceánském turné Chelsea rozjel ostrou palbu.

„Přes veškerý respekt, ta paní je poněkud zmatená. Její muž nahrazoval v Chelsea Roberta di Mattea a v Realu Carla Ancelottiho," upozornil na jisté nesrovnalosti ve vyjádření Benítezovy partnerky. „Jediný klub, kam přišel ihned po mně, byl Inter Milán. A tam za šest měsíců dokázal zničit v té době nejlepší světový tým," neopomněl Mourinho se sarkasmem zvýraznit Benítezovo neúspěšné údobí v italském velkoklubu.

A hned také měl radu pro jeho manželku a invektivu pro něj samotného. „(Paní) potřebuje nějak vyplnit čas. Měla by s ním nakládat jinak. Kdyby se třeba starala o dietu svého muže, neměla by tolik času mluvit o mně," otřel se i o poněkud nesportovně vyhlížející Benítezovu figuru.

Reklama

Související témata: