Hlavní obsah

Ani Ronaldo není nedoknutelný, tvrdil po derby s Atlétikem kouč madridského Realu

Madrid/Praha

Dostal se do křížové palby. Aby ne, když jeho Real jen remizoval v madridském derby s fotbalisty Atlétika a odmítl tak možnost vystoupat ve španělské La Lize na první příčku. A co víc - trenér Rafael Benítez vystřídal patnáct minut před koncem Benzemu, aby bránil jednogólové vedení, což se mu stejně nepodařilo. Přitom Cristiano Ronaldo zůstal na trávníku až do konce, i když byl po celý zápas takřka neviditelný. Že by se snad kouč obával na něho sáhnout a posadit ho na lavičku?

Foto: Andrea Comas, Reuters

Cristiano Ronaldo z Realu v madridském derby s Atlétikem nezářil.

Článek

Benítez nevynechal v nové sezóně Ronalda v sestavě ani minutu, takže se zákonitě vynořily spekulace, že se i trenér před portugalskou hvězdou sklání a nechává ho hrát jen kvůli jménu. Zvláště, když v derby proti Atlétiku se Ronaldovi tentokrát ani trochu nedařilo.

„Jen další mýtus, s nímž přišla média. Všechno je to nafouknuté, protože s Cristianem mluvím každý den a náš vztah se neustále zlepšuje," odmítl podobné úvahy kouč Realu. „Děláte problém z něčeho, co problémem vůbec není."

Nepramení tedy snad pokles Ronaldovy formy z toho, že hraje v jednom kuse? Že v každém utkání zůstává na hřišti do závěrečného hvizdu? Nebo mu snad nesedí styl hry, který Benítez Realu ordinuje?

„V názoru na styl hry, který chci s mužstvem praktikovat, jsme v naprostém souladu," ohradil se Benítez, který si minulý měsíc zadělal na malér, když trochu vyhýbavě odpovídal na otázku, zda je právě Ronaldo nejlepším fotbalistou, jakého kdy trénoval. Proto ex post všechno napravoval.

I Cristiano dostane čas na odpočinek

„Když se mě ptáte přímo, pak ano. Řekl bych, že Ronaldo je nejlepším fotbalistou na světě. A protože stejně smýšlí i všichni ostatní hráči, nejsem tak hloupý, abych to nerespektoval," podotkl.

Ani Ronaldo však není podle Beníteze nedotknutelný. „Až přijde pravý čas a bude to přínosné pro něho i pro Real, dostane i Cristiano čas na odpočinek a nabrání sil."

Beníteze se po derby s Atlétikem dotkly i některé komentáře, podle nichž střídal Benzemu jen proto, aby hájil jednobrankové vedení. S defenzivou však neuspěl a jeho tým pouze remizoval, neboť střídající Vietto sedm minut před koncem vyrovnal.

„Já a defenzivní trenér? Já a nutit mužstvu obrannou taktiku? K smíchu... Podívejte se na skóre Neapole, kde jsem působil. Za sezónu jsme nastříleli 104 gólů, což mluví za všechno," argumentoval Benítez. „Důvod byl v tom, že se Atlético vypnulo k náporu a zatlačilo nás do obrany. S taktikou mého mužstva vyrovnání nesouviselo."

Reklama

Související témata: