Hlavní obsah

Valencie - Real Madrid 2:2Oslabený Real vedení neudržel

Valencie
Aktualizováno

Real Madrid remizoval v 18. kole španělské fotbalové ligy ve Valencii 2:2. Svěřenci Rafaela Beníteze jsou třetí se ztrátou čtyř bodů na první Atlético a dvou na Barcelonu, jež má utkání k dobru. Ze čtvrté příčky se k němu navíc na rozdíl jednoho bodu po výhře nad La Coruňou dotáhl Villarreal. Bílý balet se ve druhé půli přes oslabení o vyloučeného Matea Kovačiče ujal vedení, které ovšem neudržel.

Foto: Heino Kalis, Reuters

Radost hráčů Valencie během utkání s Realem Madrid.

Článek
Fotogalerie

Real nedokázal využít zaváhání druhé Barcelony, která v sobotu jen remizovala s Espaňolem, navíc mu po výhře nad Levante uteklo první Atlético. Ve Valencii favorit vedl po brance Benzemy, který zakončil krásnou kombinaci s Ronaldem a Balem. Jenže těsně před poločasem fauloval Pepe Gomese a Dani Parejo z penalty vyrovnal.

Realu ještě přitížil Kovačič, který 69. minutě tvrdě zajel do Cancela a viděl červenou kartu. Chorvatský záložník přitom nastoupil v základní sestavě poprvé od listopadu.

I přes oslabení se Real osm minut před koncem dostal do vedení, když se po přímém kopu Kroose hlavou trefil Bale. Jenže hned z prvního útoku se podařilo Valencii srovnat, po sklepnutí Rodriga se hlavou trefil Paco Alcácer. Real dostal v této sezóně již sedm gólů hlavou, víc než kterýkoliv jiný tým v lize.

Zásluhou vyrovnání Alcácera na konečných 2:2 prodloužila Valencie svou domácí neporazitelnost na 21 utkání. Delší se jí povedla naposledy v roce 1990. Na první výhru pod novým trenérem Gary Nevillem však stále čeká a je desátá.

Žlutá ponorka vybojovala v nastavení tři body

Villarreal po proměněné penaltě z nastaveného času zvítězil 2:1 na stadiónu Deportiva La Coruňa. Hrdinou utkání byl Bruno Soriano. Poprvé se prosadil v 36. minutě, kdy využil rychle rozehraný přímý kop a po přihrávce Gaspara skóroval z malého vápna. Na začátku druhé půle sice vyrovnal domácí Luis Alberto, jenže v nastaveném čase Navarro fauloval Samuela a Soriano proměnil pokutový kop.

Po prohře La Coruni si o jedno místo v tabulce polepšili hráči Bilbaa. Baskickému klubu k posunu na šesté místo stačila domácí remíza 2:2 s Las Palmas. Nevedlo se ani Seville, která prohrála v Granadě 1:2.

Naopak skvěle zahrál Eibar, jenž vyhrál na hřišti Betisu Sevilla 4:0. Zatímco Eibar si připsal své nejvyšší vítězství z venkovního zápasu ve své prvoligové historii, Betis prohrál 0:4 podruhé v řadě. Ve středu ho stejným výsledkem porazila i Barcelona.

Španělská fotbalová liga - 18. kolo:
Vallecano - San Sebastian 2:2 (15. D. Llorente, 51. Jozabed - 27. Elustondo, 63. Bruma)
Granada - FC Sevilla 2:1 (18. Success, 38. Peňarada - 45.+1 Vitolo)
Betis Sevilla - Eibar 0:4 (3. Capa, 17. Keko, 71. Adrián González, 82. Bastón)
Bilbao - Las Palmas 2:2 (17. Aduriz z pen., 67. Williams - 63. V. Gómez, 82. Tana)
La Coruňa - Villarreal 1:2 (48. Luis Alberto - 36. a 90.+4 z pen. Bruno Soriano)
Valencie - Real Madrid 2:2 (45.+1 Parejo z pen., 83. Alcácer - 16. Benzema, 82. Bale).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články