Hlavní obsah

VIDEO: Fanoušci Dortmundu zuří. Na lístky s Realem čekali dva dny, nakonec je trumfli spekulanti!

Dortmund

Poprvé po dlouhých patnácti letech si fotbalisté Dortmundu zahrají semifinále Ligy mistrů proti Realu Madrid a tak není divu, že valná část příznivců vestfálského klubu nechce příští středu v ochozech Signal Iduna Parku chybět. Ti nejvěrnější čekali na lístky dlouhých 36 hodin, poprvé začali obsazovat okolí stadiónu už v neděli vpodvečer. Jenže teď si vedení německého klubu sype popel na hlavu - značná část příznivců totiž odešla s nepořízenou, lístky jim totiž skoupili spekulanti.

Fanoušci Borussie Dortmund obsadili stadión Signal Iduna Park.Video: Reuters

 
Článek
Fotogalerie

O co šlo? Dortmund se poněkud riskantně rozhodl pro volný prodej lístků. Majitelé permanentních vstupenek si mohli vstupenky zakoupit už v pondělí, maximálně dva kusy na osobu. Ostatní příznivci čekali na úterní devátou hodinu.

Jenže už v pondělí se objevily první problémy - během necelé minuty se rozprodaly vstupenky na duel s Realem, velkou část z nich skoupili spekulanti a na naštvané fanoušky se nedostalo.

Stovky fanoušků Borussie tak v pondělí večer obklíčily stadión Signal Iduna Park a rozhodly se vyčkávat, jestli se na ně v úterý ráno dostane. Spekulanti mezitím začali lístky nabízet na internetových aukcích, přičemž obvyklá prodejní cena vyskočila z původních 35 až 59 eur na hodnotu 300 eur (asi 7800 korun).

Rozbroje musela řešit policie

„Upřímně mohu říct, že jsme celou situaci podcenili. Je to naše chyba, už nikdy v budoucnu nic takového nabízet nebudeme," kál se šéf Borussie Hans-Joachim Watzke. V noci na úterý vypukly v okolí stadiónu mezi fanoušky nepokoje, které musela řešit až přivolaná policie a pořádková jednotka.

Fanoušci, na které se nakonec nedostalo, neskrývají rozhořčení. „Ve frontě jsem čekal více než 24 hodin a neustále mě někdo předbíhal. Nebyla tam ani policie, ani nikdo jiný. A nakonec jsem bez lístků," píše Hans Jörg Kaufmann. „Hlavně, že na serveru ebay se lístky vesele prodávají desetkrát dráž. A na nás, věrné fanoušky, nezbylo. Vedení, styďte se," dodávají další příznivci na sociálních sítích.

První utkání semifinále Ligy mistrů proti Realu Madrid sehraje Dortmund ve středu 24. dubna na domácím hřišti. Kapacita vestfálského stadiónu je omezena z obvyklých 80 645 míst na bundesligové duely na 65 829 sedaček v Champions League.

Reklama