Hlavní obsah

Guardiola vystrašil novináře. Před klíčovou bitvou s Portem navlékl černé triko

Mnichov

Zavládla snad v táboře Bayernu Mnichov poraženecká nálada? Trenér bavorského celku Pep Guardiola šokoval na pondělní tiskové konferenci před čtvrtfinálovou odvetou fotbalové Ligy mistrů s Portem - jindy elegantně oblečený Španěl si tentokrát navlékl černé triko. Kouč německého mistra musel ihned vysvětlovat, co ho k takovému kroku vedlo.

Foto: Profimedia.cz

Trenér Bayernu Pep Guardiola si na tiskovou konferenci netradičně oblékl černé triko.

Článek

Místo tradičního saka a košile Guardiola zvolil triko s nápisem „Justicia para Topo" (spravedlnost pro Topa). Když uznávaný kouč vzešel do útrob Allianz arény, mezi novináři to jen zašumělo. Smířili se snad domácí s vyřazením? To si Bayern před odvetou nevěří?

Takové obavy byly zbytečné. Bayern sice prohrál minulý týden v Portu 1:3 a v domácí odvetě ho čeká spousta práce, nicméně v Bavorsku nehází flintu do žita. „Jsem si stoprocentně jistý, že dosáhneme na postup. Pro takhle vypjaté velké zápasy přece žiju," tvrdil čtyřiačtyřicetiletý kouč.

Pak už Guardiola vysvětloval svůj netradiční oděv. Úspěšný trenér triko dostal od rodiny argentinského novináře Jorgeho Lópeze, přezdívaného Topo. Ten byl blízkým přítelem Lionela Messiho, během světového šampionátu v Brazílii ale tragicky zahynul. Jen pár hodin před začátkem semifinále mezi Argentinou a Nizozemskem se taxi vezoucí Lópeze zapletlo do policejní honičky, nabouralo do sloupu a rozhlasový hlasatel podlehl rozsáhlým vnitřním zraněním.

Guardiola společně s Messim a dalšími argentinskými reprezentanty bojuje proti pomalému vyšetřování brazilských úřadů. Ty dodnes nikoho neobvinily. „Triko jsem dostal minulý týden od jeho rodiny. Dnes ráno jsem si ho záměrně oblékl," uvedl španělský trenér.

Postoupí Bayern přes fotbalisty Porta do semifinále Ligy mistrů?
Ano
53,5 %
Ne
46,5 %
Celkem hlasovalo 8757 čtenářů.

Reklama

Související témata: